Bilgisayarın Ne Kadar Güç Tükettiğini Öğrenmek

Burak ÜSTÜN

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba iyi günler arkadaşlar. Ben bilgisayarımdaki parçaların; yani ekran kartı, işlemci falan, bunların kaç Watt yaktıklarını öğrenmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim, iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pc komponenetlerinin harcadıkları watt değerleri biliniyorsa eğer (Ekr. kartları için boşta değil en zor grafiklerdeki veya oyunlardaki max. değer ele alınmalıdır) alt alta listelenip toplanarak kabaca bu watt değeri hesaplanabilir.Veya ac akımı ölçen bir pensampermetreniz varsa (Koç-Taş'da çok ucuzları satılıyor örneğin) bunun klamplarını (Kapama çenelerini) pc 'nin ups girişinden önceki güç kablonuza kapatıp klamplayarak,pc'nin çektiği amper miktarını ölçer,o anki şebeke voltajıyla,(örneğin 225 veya 235 volt ac gibi) güç kaybını da göz önüne (o.85-0.95 gibi) alıp birlikte çarparak yaklaşık bir watt,kwatt (güç) hesabına ulaşılabilir.

Ac'de güç (Kullandığımız tek fazlı elektrikte) P=Volt*amper*cos fi (Güç faktörü) dür. Kolay gelsin.

Evet, çok haklısınız, önerdiğim diğer ölçümde elektrikten de anlamak gerekiyor. Komponenetlerin tek tek yazılıp toplam pc watt'ının hesaplandığı hazır şablonlu pek çok siteye bir ara ihtiyacım olduğunda tesadüfen rastlamıştım. Netten( Google'dan) bir sorgulatın isterseniz. Kolay gelsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pc komponenetlerinin harcadıkları watt değerleri biliniyorsa eğer (Ekr. kartları için boşta değil en zor grafiklerdeki veya oyunlardaki max. değer ele alınmalıdır) alt alta listelenip toplanarak kabaca bu watt değeri hesaplanabilir.Veya ac akımı ölçen bir pensampermetreniz varsa (Koç-Taş'da çok ucuzları satılıyor örneğin) bunun klamplarını (Kapama çenelerini) pc 'nin ups girişinden önceki güç kablonuza kapatıp klamplayarak,pc'nin çektiği amper miktarını ölçer,o anki şebeke voltajıyla,(örneğin 225 veya 235 volt ac gibi) güç kaybını da göz önüne (o.85-0.95 gibi) alıp birlikte çarparak yaklaşık bir watt,kwatt (güç) hesabına ulaşılabilir.

Ac'de güç (Kullandığımız tek fazlı elektrikte) P=Volt*amper*cos fi (Güç faktörü) dür. Kolay gelsin.
Bu en ucuzlardan birisinin linkini atar mısınız? Merak ettim fiyatları neler? Sadece meraktan ötürü alıp denemek istiyorum.

Ek olarak işlemcinin anlık olarak ne kadar tükettiğini Aida64 gösteriyordu sanırım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı