Bilgisayarın oyunda 120 dereceye çıkması

AoNushi

Kilopat
İnternette gezinirken overclock hakkında 1 2 şey gördüm ve denemek istedim.(1600 MHz olan hızı BIOS benüsünden 2670'e çıkarmıştım). Denedikten sonra bilgisayarımdan çok fazla fan sesi gelmeye başladı bu sırada da oyunlarım takılmaya başladı. Tekrardan BIOS menüsüne geçip yaptıklarımı geri aldım fakat değişen bir şey olmadı. Arkadaşlarım bilgisayarın kaç derece diye bakmamı istedi oyundayken 120 boştayken 60 derecelerde takılıyordu. Bilgisayarımı 2 yıldır temizlemiyordum macun dahil bundan dolayıdır dediler. Kasamı temizledim macunu değiştirdim ve temiz bir Win 10 kurulumu yaptım ve yine değişen bir şey olmadı. Acaba BIOS menüsünden değiştiricem diye farklı bir şey mi yaptım diye düşündüm, anakarttan pili çıkarıp BIOS menüsüne format attım fakat yine değişen bir şey olmadı boştayken 50-60 derece oyundayken ise 90-120 derece oluyor. Baştaki yaptığım değişiklik fotoğraftaki gibi + 3000 bazen 4000 bile oluyor bununla ilgilidir diye düşündüm internetten araştırdım nasıl düşüreceğim hakkında bir şey bulamadım ve foruma yazmak istedim. ( Tam olarak sorunu bilmediğim için konuyu doğru yere açmamış olabilirim özür dilerim..)

Acaba bu sorun neyden kaynaklanıyor ve nasıl geri düzeltebilirim?

NOT: Macunu fazla sürmedim. Kasada 3 işlemci 1 ekran kartında 2 olmak üzere toplam 6 tane fan sorunsuz çalışmakta.

Sıcaklıkxx.png
1.png
2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
O dereceleri görse Anakart kendini korumaya almak için sistemi kapatır.
Değerleri yanlış okumuşsun. Ya da bakmaya çalıştığın program doğru değerleri göstermiyor.

Arkadaşlar keşke dediklerim doğru olmasa hiç uğraşmadan mis gibi oyunumu oynasam keyfime baksam. Fakat şu anda yardıma ve bilgiye ihtiyacım var. Az önce emin olmak için oyuna tekrardan girdim ve derecenin 100 olduğunu gördüm. Discord harici bütün uygulamaları kapatıp tekrardan ss aldım. Fotoğraftaki gördüğünüz dereceler boşta olan bilgisayarın dereceleri. Programla ilgili olsa bilgisayarımdan gelen sesler değişmezdi 1 hafta önce ile hiçbir alakası yok bu gelen seslerin. Durduk yere nasıl ve neden böyle olabilir? Önerdiğiniz fazladan bir program varsa indirip kontrol edebilirim.
Normal.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı