Bilgisayarın performansı bir anda düştü

Aygıt Yöneticisi'nden RAM, ekran kartı, işlemci'yi kontrol ettim, düzgün çalışıyor.

Sıcaklıkları kontrol ettiniz mi?

Parçalar sağlam, bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadım. Masaya vurduğumda bir anda bilgisayarım dondu. Kapatıp açtığımda bir anda performansım aşırı düşmüştü.

Kullandığınız depolama birimi nedir? SSD, M.2 SSD, hard disk gibi. Ayrıca vurunca bir anda donması ilginç. Hangi birimden kaynaklandığını tespit etmek zor.
 
SSD kullanıyorum, sıcaklık 35 derece.

Neyin sıcaklığı 35 derece? İşlemcinizin sıcaklığı şu an önemli olan. Eğer ekran kartı sıcaklığını söylüyorsanız ekran kartınızın fanının durması zaten pek olası gözükmüyor.
 
400 FPS aldığım oyun CS:GO, driverlar güncel, ekran kartı 3060, RAM 2x8, işlemci i5-11600K, virüs yok, crack yüklemedim.



Sizde bir League Of Legends oyuncususunuz. Beni iyi anlarsınız. :)
:(

Evet psikolojisi zor bir oyun, ben de zaman zaman çok sinirleniyorum ama asla etrafa zarar vermedim. Bir anlık olan o sinir geçtiği zaman verdiğin zarara şöyle bir uzaktan bakınca insan kendini kötü hisseder. Sen masaya vurdun diye karşı tarafa herhangi bir etkide bulunmazsın en fazla kendi malını kırar, elini acıtırsın dostum.

Ayrıca LoL’de kendi seviyeni kabullen. Herkes Challenger olmak isteyebilir ama herkesin bir üst limiti var. Oraya ulaştığını düşündüğün anda bir ileri bir geri gitmen çok normal. Sakin kal ve eğlenmene bak. :)
 

Üzgünüm, bilgisayar hakkında çok bir bilgim yok, görev yöneticisinde ekran kartı 35 derece tek bildiğim bu.

Üzgünüm, bilgisayar hakkında çok bir bilgim yok, görev yöneticisinde ekran kartı 35 derece tek bildiğim bu.

İşlemci sıcaklığına nasıl bakabilirim? Sanırım program gerekiyor, hangi programı önerirsiniz?
 
Üzgünüm, bilgisayar hakkında çok bir bilgim yok, görev yöneticisinde ekran kartı 35 derece tek bildiğim bu.

İşlemcinizin sıcaklığını kontrol edin. Eğer hiçbir programa dair bilginiz yok ise Core Temp indirin. Anlaması en basit program Core Temp şu an sizin için.
Programı indirip kurduktan sonra ekran görüntüsü atarsanız bir anormallik olup olmadığını görebiliriz.
 
SSD diskiniz zarar görmüş olabilir. CrystalDiskInfo indirip SSD sağlığını kontrol edin.

Evet o da ayrı bir ihtimal. Fakat böyle bir durumda bilgisayarın açılışı da gözle görülür derecede yavaşlamalı. Konu sahibine soralım, @Mastie bilgisayarınız donduktan sonra yeniden başlattığınızda açılış hızında ciddi bir yavaşlık gördünüz mü? Eğer görmediyseniz SSD'de bir anormallik olması pek olası gözükmüyor. Fakat eğer gördüyseniz ve işlemci sıcaklıklarınız normal çıkarsa, arkadaşın dediği gibi CrystalDiskInfo ile SSD testi yapmanız gerekecek.

Şimdilik kafanız karışmasın, şu an Core Temp indirip sıcaklıkları bize atın.
 

Geri
Yukarı