Bilgisayarın pil sağlığı nasıl?

wallendorrr

Hectopat
Daha fazla  
İnternet üzerinden bilgisayarlarda pil sağlığına bakmayı araştırdım ve yaptığım adımlar sonucu böyle bir tablo var nasıl ben anlamıyorum tam.

1745788887751.png

Bilgisayarı tanıdıktan 2021 Ocak ayında 2.el olarak almıştım çok kullanılmamıştı demişti o zaman bataryası gidiyordu açıkçası ama şu an çektiğim gibi anında bitiyor yaptırmam gerekiyor sanırsam.
Evet hocam o kadar süre geçtiyse ve 2. else dibi görmüş olması normal. Zaten çektiğiniz gibi anında bitme sebebi de o tamamen şarj ettiğinizde bile bataryanız %2si kadar bile şarj depolayamıyor, o da tamamen kapandığı kritik seviye zaten.

Benimkinde de %2.3 yazıyor 1 aylık laptop için normal mi acaba?
İlk %1 2 çok bir anlam ifade etmiyor hocam. 6 ay sonrasındaki durum biraz daha anlam ifade eder. Benim 2.5 yıl sonundaki durumum %11 ama geçen hafta %14 görünüyordu bazen değişkenlik de gösterebiliyor. O sebeple şu anki %1 miş 2'ymiş çok kesin olmayabilir.

Evet hocam o kadar süre geçtiyse ve 2. else dibi görmüş olması normal. Zaten çektiğiniz gibi anında bitme sebebi de o tamamen şarj ettiğinizde bile bataryanız %2'si kadar bile şarj depolayamıyor, o da tamamen kapandığı kritik seviye zaten.

İlk %1 2 çok bir anlam ifade etmiyor hocam. 6 ay sonrasındaki durum biraz daha anlam ifade eder. Benim 2.5 yıl sonundaki durumum %11 ama geçen hafta %14 görünüyordu bazen değişkenlik de gösterebiliyor. O sebeple şu anki %1 miş 2'ymiş çok kesin olmayabilir.

Teşekkür ederim. Sizin cihazınız neydi oyuncu laptopu değil sanırım

Teşekkür ederim. Sizin cihazınız neydi oyuncu laptopu değil sanırım
Victus 16 D1011NT modeli hocam. Tıp öğrencisi olduğum için ara ara pilde kullanmam gerekiyor ders çalışmaya kütüphaneye kafeye gittiğimde, pildeyken de her şeyi tamamen kısarak kullanıp 5 6 saat civarı pil ömrü gördürterek kullanıyorum aldığımdan beri. Muhtemelen ara ara prizden çıkarıp bu şekilde kullanmak batarya sağlığını yüksek tuttu.

1000 lira civarına görünüyor hocam da güvenilir bir servise tamirciye vs. sormak daha doğru olur ne kadar güvenilirdir bilinmez.
Acaba bataryayı değiştirmek istesem fiyatı ne olur hocam? Acer 791g, GTX 860M Intel Core i5 4210H modelli laptopu kullanıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı