Bilgisayarın Power Tuşuna Basıyorum Hiçbir Tepki Vermiyor

Arkadaşım sana verdiğin bilgiler ışığında aklıma gelen olası her çözümü sunmaya çalışıyorum. Daha öncesinde Bios ya da pil ile ilgili tek cümle kurmadığın için doğal olarak tekrar ediyorum. Bios pilini ters takmak gibi, yaşadığın sıkıntı altında gözden kaçırmış olabileceğin bir sürü ayrıntı var. Ha diyorsan ki yok ben şahane bir dikkatle ya da ezberle hallediyorum işimi diye o zaman sana tavsiyem başka parçalar aracılığıyla denemelerini sürdürmen.

Başka bir işlemci tak, ramleri söküp teker teker tak vs.

Arkadaşım sana verdiğin bilgiler ışığında aklıma gelen olası her çözümü sunmaya çalışıyorum. Daha öncesinde Bios ya da pil ile ilgili tek cümle kurmadığın için doğal olarak tekrar ediyorum. Bios pilini ters takmak gibi, yaşadığın sıkıntı altında gözden kaçırmış olabileceğin bir sürü ayrıntı var. Ha diyorsan ki yok ben şahane bir dikkatle ya da ezberle hallediyorum işimi diye o zaman sana tavsiyem başka parçalar aracılığıyla denemelerini sürdürmen.

Başka bir işlemci tak, ramleri söküp teker teker tak vs.

Bir dakika bütün parçaları tekrar dışarı çıkarttım Jumper'ın yerinde olmadığını farkettim. Elimde küçük bir vida vardı. O an jumper 1-2'nin arasına değdirdiğim gibi bütün fanlar dönmeye başladı. Simdi sorunumuz şu her şey tamam. Sistem geldi ama görüntü gelmiyor :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Demek ki güç ile ilgili bir sorunun yok. Güç kaynağın düzgün çalışıyor, anakartın da elektrik iletimini yapıyor. Eğer hiç görüntü gelmiyorsa ekran kartı bağlantılarını kontrol et. Gözden kaçırmış olabileceğin başka şeyler olabilir onlara bir göz at sakince.

Demek ki güç ile ilgili bir sorunun yok. Güç kaynağın düzgün çalışıyor, anakartın da elektrik iletimini yapıyor. Eğer hiç görüntü gelmiyorsa ekran kartı bağlantılarını kontrol et. Gözden kaçırmış olabileceğin başka şeyler olabilir onlara bir göz at sakince.

Sistemimde ekran kartı yok :) Sorunun ne olduğunu biliyorum ama çözümünü bilmiyorum Anakart kilitlenmesi.

Valla tekrar bir hard reset dene istersen başka önerebileceğim bir şey kalmadı sanırım. Yahut aklıma bir şey gelmiyor şu an.

Hard reset ? Jumper'dan bahsediyorsan onun ahı gitti vahı kaldı :) Her yolu denedim..

Aynen biosu sıfırlamayı denesen iyi edersin. RAM'ler güzel oturdumu? Sonuna kadar bastır arkada tutan demir zımbırtısı var kırılmaz ya anakart :D

Pili çıkartıp bekliyorum takıyorum çıkartıyorum çay molası veriorum yine sıfırlanmıyor lanet olasıca.

Pili çıkartıp bekliyorum takıyorum çıkartıyorum çay molası veriorum yine sıfırlanmıyor lanet olasıca.

Madem bilgisayar bozuk siz nerden yazıyorsunuz? :D :D RAM'leri sökün tekrar takın ben kasayı temizledikten sonra ramleri hep oturtamıyordum çıkartıp bir daha bastırınca oluyordu.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı