Bilgisayarın Sıcaklığını Düşürme

Tunaarslan

Decapat
Makaleler
3
ASRock 775I945GZ anakartım.
Intel Pentium 4 3.06 GHz islemcim.

Bu sisteme geçenlerde fan ayağı kırıldı diye yeni stok fan koydum. Yaklaşık bir 10 yılı var PC'nin ilk defa sanırım boşta 63 derece gördüm, normalde yükte 57'ydi yeni fan almadan önce. Bu sisteme undervolting yapabilir miyim veya işlemci hızını düşürsem işe yarar mı? (Ilgilenene kasanın içini atabilirim)

Yeni sistem falan demezseniz sevinirim elimde zaten HP'nin güçlü bir laptopu var.

Gece aldığım sonuçlar ile sabah aynı bu arada havadan olduğunu sanmıyorum.

Son düzenleme:
Doğru derecede undervolt yapmanın işe yarayabileceğini düşünüyorum. Fakat hani yük halindeyken aşırı ısınmaktan CPU throttling oluyorsa undervolt yapmanızı öneririm. Eğer performans kaybı yaşamıyorsanız ısınmaktan yapmanıza gerek yok.

Yeni stok fanı koymadan önce eski termal macunu silip yenisini sürdünüz mü?
Bilgisayarcıya götürmüşüm yapamam diye acaba yanlış yapmış olabilirmi
Doğru derecede undervolt yapmanın işe yarayabileceğini düşünüyorum. Fakat hani yük halindeyken aşırı ısınmaktan CPU throttling oluyorsa undervolt yapmanızı öneririm. Eğer performans kaybı yaşamıyorsanız ısınmaktan yapmanıza gerek yok.
Cpu throtting açık ve 65 den yukarı çıkmıyor.
Bilgisayarcıya götürmüşüm yapamam diye acaba yanlış yapmış olabilirmi

Cpu throtting açık ve 65 den yukarı çıkmıyor.
Undervolting nasıll da yapılır bilmiyorum anakartın bios unda göremedim sadece değerler yazıyor ama hızını istediğim gibi ayarlayabiliyorum(fabrika ayarında şu an)
Acaba format atsam faydası olurmu?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı