Bilgisayarın stres testinde fazla ısınma sorunu

Selim17

Hectopat
Bannerlord oynarken bilgisayarım ısınıyor ve takılmalar oluyor. Oyunda kasma yok fakat takılmalar var yani oyuna girerken falan takılıyor biraz takıldıktan sonra oyun akıcılaşıyor ama çok bekletiyor. Bilgisayarımdan yeterli verimi alamıyormuşum gibi geliyor. FurMark'la ekran kartını strese soktuğumda 5 dakikada 87 88 dereceye geldi. CPU-Z ile de işlemcimi strese soktuğumda 5 dakikada 70 75'lere geliyor sizce normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam CPU-Z güzel sıkıştırıyor işlemciyi ayrıca 8 çekirdekli bir laptop işlemcisi kullanıyorsunuz değerler normal gibi ancak biraz laptop iç temizliği ve macun yenilemesi yaparsanız 5-10 derece falan fark alabilirsiniz.

NVIDIA 620M ekran kartım 64 dereceye gelınce kısıtlıyor kendisini. Bu kısıtlamayı nasıl kaldırabilirim? BIOS'ta Advanced bölümüm yok BIOS'tan düzenleyemiyorum. BIOS'um güncel.

Thermal throttling denilen olay hocam daha fazla ısınmamak için performansını düşürüyordur ancak 64 derece çok düşük bu değer biraz araştırdım 640 modelinde 60 derecede kısıtlamalar başlıyormuş galiba mimarisi 28nm olduğu için NVIDIA yeni güncellemelerle uzun ömür için böyle bir kısıtlama koydu.

Hocam yabancı kaynaktan okuduğum NVIDIA bunu engellemiş BIOS'tan değiştirlemediğini söylemişler birkaç yerde ancak daha iyi soğutarak bunun önüne geçilebilir gibi duruyor. Ancak size olduğu gibi 64 derece bana da çok düşük bir rakam olarak. Therottlestop programı ayarlarınızı ekran görüntüsü alarak atmanız mümkün mü?

Son düzenleme:

Kardeşim aynı konuyu bir kaç başlıkta paylaşınca forumda engel yemişim.cevap yazamadım kusura bakma.

kardeşim discorddan yayın açsam , yada teamviewer üzerinden yardımcı olabilirmisin. sana özelden nasıl ulaşabilirim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…