Bilgisayarın stres testinde fazla ısınma sorunu

Selim17

Hectopat
Bannerlord oynarken bilgisayarım ısınıyor ve takılmalar oluyor. Oyunda kasma yok fakat takılmalar var yani oyuna girerken falan takılıyor biraz takıldıktan sonra oyun akıcılaşıyor ama çok bekletiyor. Bilgisayarımdan yeterli verimi alamıyormuşum gibi geliyor. FurMark'la ekran kartını strese soktuğumda 5 dakikada 87 88 dereceye geldi. CPU-Z ile de işlemcimi strese soktuğumda 5 dakikada 70 75'lere geliyor sizce normal mi?

1587138934898.png

1587139161598.png

1587139180232.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam CPU-Z güzel sıkıştırıyor işlemciyi ayrıca 8 çekirdekli bir laptop işlemcisi kullanıyorsunuz değerler normal gibi ancak biraz laptop iç temizliği ve macun yenilemesi yaparsanız 5-10 derece falan fark alabilirsiniz.

NVIDIA 620M ekran kartım 64 dereceye gelınce kısıtlıyor kendisini. Bu kısıtlamayı nasıl kaldırabilirim? BIOS'ta Advanced bölümüm yok BIOS'tan düzenleyemiyorum. BIOS'um güncel.

Thermal throttling denilen olay hocam daha fazla ısınmamak için performansını düşürüyordur ancak 64 derece çok düşük bu değer biraz araştırdım 640 modelinde 60 derecede kısıtlamalar başlıyormuş galiba mimarisi 28nm olduğu için NVIDIA yeni güncellemelerle uzun ömür için böyle bir kısıtlama koydu.
Hocam konu açmıştım fazla dikkat çekemedim buradan senınle paylaşmak isterim yardımcı olursan sevınırım.
Herkese kolay gelsin. Üstadlardan çok önemli bir problemim konusunda yardım isteyecektim. Acer V5-571G modeli Intel 3317U işlemcili, 8 GB RAM, 620M ekran kartlı laptopum var. CPU ve GPU sıcaklıklarında 64 derece limit var. Fan değişimi ve termal macun yenileme yaptım. CPU 64 dereceyi geçince 2.6GHz'den 0.8GHz'ye düşürüyor ve GPU ise performansını düşürerek oyunda takılmalara neden oluyor. CPU sorununu therottlestop programındaki BD prochot kapatarak halettim şu an maksimum 75 dereceyi görüyor. Fakat GPU'yu halledemedim. GPU 64 derece ye cıktıgında otomatik olarak kendisini frekans ve voltaj düşürerek korumaya alıyor. Bu termal limitleri nasıl değiştirebilirim? BIOS'ta Advanced bölümü yok. Acer yetkili servisi ve özel bilgisayarcılarla görüştüm yardımcı olmadılar. MSI Afterburner, RivaTuner, ASUS GPU Tweak 2, Intel Extreme tuning, NVIDIA inspector ve saymadıgım daha nice programlar denedim. Bu programlarda termal limitleri kullanacagım bölümler çalışmıyor. GPU termal limit kaldırabileceğim thetrottlestop tarzı 3. parti programı var mı?

Hocam yabancı kaynaktan okuduğum NVIDIA bunu engellemiş BIOS'tan değiştirlemediğini söylemişler birkaç yerde ancak daha iyi soğutarak bunun önüne geçilebilir gibi duruyor. Ancak size olduğu gibi 64 derece bana da çok düşük bir rakam olarak. Therottlestop programı ayarlarınızı ekran görüntüsü alarak atmanız mümkün mü?

Son düzenleme:
Thermal throttling denilen olay hocam daha fazla ısınmamak için performansını düşürüyordur ancak 64 derece çok düşük bu değer biraz araştırdım 640 modelinde 60 derecede kısıtlamalar başlıyormuş galiba mimarisi 28nm olduğu için NVIDIA yeni güncellemelerle uzun ömür için böyle bir kısıtlama koydu.

Hocam yabancı kaynaktan okuduğum NVIDIA bunu engellemiş BIOS'tan değiştirlemediğini söylemişler birkaç yerde ancak daha iyi soğutarak bunun önüne geçilebilir gibi duruyor. Ancak size olduğu gibi 64 derece bana da çok düşük bir rakam olarak. Therottlestop programı ayarlarınızı ekran görüntüsü alarak atmanız mümkün mü?

Kardeşim aynı konuyu bir kaç başlıkta paylaşınca forumda engel yemişim.cevap yazamadım kusura bakma.

kardeşim discorddan yayın açsam , yada teamviewer üzerinden yardımcı olabilirmisin. sana özelden nasıl ulaşabilirim

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı