Bilgisayarın Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Snopp

Kilopat
Merhaba arkadaşlar.

Bilgisayarımı toplayalı yaklaşık 3 ay oldu. Ne kasanın yerini değiştirdim ne de açıp temizledim. Bilgisayar toz içinde kaldı. PSU, temperli cam, egzoz fan gibi yerler hep toz olmuş durumda. Bunları bilgisayara zarar vermeyecek şekilde nasıl temizleyebilirim?

Ayrıca monitörün ekranı da aynı şekilde. Monitörü hangi şekilde temizlememi önerirsiniz.

Ve arkadaşlar son olarak bu tozlardan bilgisayarımızı nasıl temiz tutabiliriz. Herhangi bir öneriniz varsa yazarsanız sevinirim.

Herkesi iyi forumlar, iyi akşamlar

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar kasasının en güzel temizleme yöntemi kompresör ile basınçlı hava tutarak olur, hem parçalara zarar gelmez hem de son derece güzel temizlenmiş olur, basınçlı havayı tutarken fanları elinizle tutarak sabitlemelisiniz. Ev ortamında bulunan bir bilgisayarı bu yöntemle 6 ayda bir temizlemek yeterlidir.

Ben elime yumuşak uçlu bi ufak boya fırçası alıp hafif hafif fırçalıyorum ve bi elimle de elektrikli süpürge ile çok yaklaştırmadan dikkatli şekilde çıkan tozu çekiyorum. 3 ayda o kadar toz nasıl oldu onu pek anlamadım ama :) Ortamın çok aşırı tozlu galiba. Eğer toz olarak pervanelerdekileri kastediyorsan ben onları hafif ıslak bi bezler parmağını pervane aralarına sokup temizliyorum. Sökebildiklerimi de sökerek aynı işlemi yapıyorum.

Son düzenleme:
Bilgisayar kasasının en güzel temizleme yöntemi kompresör ile basınçlı hava tutarak olur, hem parçalara zarar gelmez hem de son derece güzel temizlenmiş olur, basınçlı havayı tutarken fanları elinizle tutarak sabitlemelisiniz. Ev ortamında bulunan bir bilgisayarı bu yöntemle 6 ayda bir temizlemek yeterlidir.
Teşekkür ederim. Evde büyük bir kompresör var açıkçası onu kullanmaya korkuyordum ginede deniyeceğim.
Ben elime yumuşak uçlu bi ufak boya fırçası alıp hafif hafif fırçalıyorum ve bi elimle de elektrikli süpürge ile çok yaklaştırmadan dikkatli şekilde çıkan tozu çekiyorum. 3 ayda o kadar toz nasıl oldu onu pek anlamadım ama :) Ortamın çok aşırı tozlu galiba. Eğer toz olarak pervanelerdekileri kastediyorsan ben onları hafif ıslak bi bezler parmağını pervane aralarına sokup temizliyorum. Sökebildiklerimi de sökerek aynı işlemi yapıyorum.
Teşekkür ederim. Dediğini deniyeceğim. Evet odam biraz küçük ve aşırı tozlu.🙂

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı