Bilgisayarınız bugüne kadar kaç kere bozuldu?

  • Konuyu başlatan Just
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 30
  • Görüntüleme 2B

Just

Kilopat
Katılım
14 Kasım 2017
Mesajlar
149
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Sizlere soracağım soru aldığınız laptop/masaüstü fark etmeksizin bilgisayarınızın kaç kere bozulduğu. Acaba laptoplarla masaüstü bilgisayarlarda ömür açısından fark var mı? Tabii ki teknoloji şans işi bunu da göz önünde bulundurmak lazım. Ben şimdi laptoptan masaüstü bilgisayara geçtim acaba kaç yıl dayanır gibisinden sorular oluştu kafamda. 5 yıllık emektar laptopum ASUS X555LN'yi bu zamana kadar hiç tamire götürmedim sadece bir iki yazılımsal sorun oldu o sorunları da ben düzelttim. İlk zamanlar fıstık gibiydi ama hard diskten dolayı yavaşladı laptop. Son bir yıldır 80-90 derecelerde CS:GO oynuyorum :D Yorumlarınızı bekliyorum.
 
2-4 defa oldu herhalde. İlk olanların sorunlarını bilmiyorum ama son yaşanan sıkıntılardan birisi ekran kartı ile alakalıydı. Değiştirince çözülmüştü.
 
10 senelik bilgisayarım bana birkaç kez sorun çıkardı, en son yaşadığım ise bilgisayarın dahili belleğinde oluşan yazma hatasıydı, bilgisayar açılmıyordu. Biraz kurcaladıktan sonra geri yükleme yapıp çözmüştüm sorunu.
 
10 yıllık DELL Laptop'um ufak tefek problemler dışında bir kere bile bozulmadı. Artık emekliye ayırma vakti geldi dedim Teknobiyotik'ten bir sistem siparişi verdim, sistem sorunlu geldi. Onun garanti süreciyle uğraşıyoruz şimdi. Ne varsa eskilerde var. 😄
 
Son düzenleme:
2013 te gigabyte z77 anakart, i7 3770 işlemci, 8gb ram ve hd 6870 ekran kartından oluşan sistemi toplamıştım. 2 ay öncesine kadar bu sistemi kullandım. ama nasıl kullanmak :D yaklaşık 7 yıl boyunca bu pc çoğunlukla 7/24 açık çalıştı. tarımla uğraştığım için boş zamanım çok fazla. boş zamanlarımda hunharca oyun oynadım. 7 yıl boyunca 3 kez psu ve bir kez ekran kartı değiştirdim. bu kadar. başka hiçbir sorun sıkıntı olmadı. yani pc 7 yıl boyunca fırsat bulduğum her an full oyunda kullanıldı. normal bir insanın istesede kullanamayacağı kadar. boş olduğum günlerde ki çoğu zaman boşum günde ortalama 18 saat oyun oynuyor 6 saat uyuyordum. bana göre çok iyi dayandı. bilgisayar işiyle uğraşan bir arkadaşım hayret ediyor bu kadar kullanıma göre anakart ram işlemci vs bir sorun olması lazımdı diye.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı