Rehber Bilgisayarınızı telefon ile çalıştırın: Wake on LAN

Ne kadar doğru bilmiyorum ama ChatGPT'ye sordum aynı ağda olmanıza gerek yoktur diyor. Bayağı iyi ChatGPT üniversitede ders bile çalışıyorum şimdiye kadar bir hatasını görmedim.

Ne kadar doğru bilmiyorum ama ChatGPT'ye sordum aynı ağda olmanıza gerek yoktur diyor. Bayağı iyi ChatGPT üniversitede ders bile çalışıyorum şimdiye kadar bir hatasını görmedim.
Hocam teknikten tekniğe değişir. Bu teknikte işe yaramaz mesela. Mobil veride vs. çalıştıramadım.

Hocam öncelikle konu biraz fazla eski ancak yine de hata olduğunu düşündüğüm bir durum var. Öncelikle hatadan önce gerçekten tebrik ederim güzel bir rehber olmuş. Hatadan kastım işe şudur, güç yönetimine girip tüm seçenekleri aktif ediyoruz. Kısmında ki hatadan bahsetmek istiyorum. Burada tüm seçenekleri aktif ediyoruz demişsiniz. Ancak ilk baştaki seçenek özellikle internet kopmalarına neden olabiliyor. Bizzat yaşadığım için demek istiyorum. Çünkü zaten okuduğumuz zaman bile ne işe yaradığı belli oluyor. Güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın diyor. Yani bilgisayar örnek uyku moduna geçince kapatmasını sağlıyor diyebiliriz. Diğer seçenek aslında sizin rehberinizin olmazsa olmazı. Dediği gibi bu aygıt bilgisayarı başlatmasından bahsediyor. Bu durumu size açıklamak istedim. Bu arada daha denemedim veya dener miyim bilmiyorum. Ancak arkadaşların dediğine göre stabil çalışıyorsa gerçekten HDD kullananlar için zaman kaybından kurtulacaktır. Tabii güç tuşu bozulması da ayrı bir konu. Bir de güç demişken galiba bu kart sürekli aktif kalıyor bilgisayarı kapattığımızda bile. Seçeneği etkinleştirdikten sonra yani. Çünkü Ethernet kablosu ile de bağlantı sağlanabilirdi veya farklı bir durum orasını bilemeyeceğim. Biraz fazla uzun oldu ama umarım anlaşılır olmuştur.

Çok güzel rehber teşekkür ederim.

@Astiva hocamın dediği gibi Keneetic modeminiz varsa mobil uygulaması üzerinden aynı Wi-Fi bağlı olmadan bilgisayarı uyandırabiliyorsunuz harici bir uygulama gerekmiyor. Çok teşekkürler!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…