Bilgisayarla ilgilenmek istiyorum

Bilgisayar mühendisliği anaokulu öğretmenliğine benzemez, tahinin çıkan okula gidip ders anlatmazsın.
Tamamen senin girişimine ve kendini göstermene bağlı, iyi yerlere gelmek için biraz tecrübe gerekiyor.

Anadolu mesleğe yönelirsen 18 yaşına girdiğinde iş tecrübesi olan ve birkaç programlama dili bilen, kendi sitesini yapabilen, görsellerini, animasyonlarını hazırlayabilen, bilgisayardan anlayan birisi olursun. Ancak bilişim derslerinin yok ettiği ders açıklarını da kapatmaya çalışman gerekir aynı benim gibi.

Anadolu okursan ise 18 yaşına kadar derslerini görürsün ve üniversite sınavlarında çok zorlanmazsın ancak ne iş tecrüben olur ne de bir bilgin.
Yani Anadolu lisesi için hayat üniversitede başlar.

Anadolu meslek için üniversite hayatının 2. baharı olur, yine programlamaya tam gaz devam eder hatta stajyer olarak bile çalışabilir, bol bol referans edinebilirsin. Artık üniversiten bitince de sırtını bir firmaya dayamak kalıyor.

Ben daha liseden sırtımı dayamaya çalışıyorum :) İnşallah ayağım kaymaz.
Bilgilerini paylaştığın için teşekür ederim. İşimi yarayacak bilgiler. :)

Bilgilerini paylaştığın için teşekür ederim. İşimi yarayacak bilgiler. :)
Piyasada iyi meslek lisesi yok. Meslek lisesi dendiğinde ders çalışmayıp 300-350 puanla giren öğrencilerin girdiği okullar aklımıza geliyor. Olsa 450-470'lik meslek lisesi, ben oraya giderdim. Ancak Anadolu Lisesi'ne gittim, meslek lisesine gitmeyi de çok isterdim.

Mesleğe gitsin demiyorum, anadolu mesleğe gitsin diyorum. 400 puanla falan girdim ben.
400-410 puanla gidilir ama, 450 alan biri de 40 puanını çöpe atmamalı. Keşke 460-465'lik bir meslek lisesi bulsaydım da gitseydim. Üniversitede hayatım daha çok kolaylaşırdı.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı