Bilime giriş için kitap önerisi

Merdo44

Kilopat
Katılım
14 Mart 2019
Mesajlar
1.113
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilim nedir? Bilim'e giriş için. Kitap önerisi, uygun kitaplar var mı Bilim'e giriş için. Bilim kurgu filmleri çok seviyor çok hoşuma gidiyor araştırmayı çok severim önereceğiniz ucuz kitaplar var mı?
 
Karl Popper - Bilimsel Araştırmanın Mantığı okuyabilirsin. İsminden de anlaşılacağı gibi bilimsel araştırmaların mantığından söz ediyor. Kanunlardan, teorilerden ve yanlışlanabilirlik ilkesinden yola çıkarak bilim insanlarının nasıl çalıştığını ortaya koyuyor. Hangi bilim dalına meraklı olursan ol önce bilim felsefesi okursan daha rahat anlarsın. Daha sonrasında ise ilgilendiğin alanlardan biri fizik ise Feynman'ın Fizik Yasaları Üzerine ve Hawking'in Ceviz Kabuğundaki Evren kitabını öneririm. Maalesef ucuz kitaplar değiller. Bu tarz kitapları bu devirde ucuza bulmak çok zor. Şehir kütüphaneni ziyaret ederek de erişebilirsin kimse kullanmıyor ama çok güzel bir hizmet aslında.
 
Karl popper - bilimsel araştırmanın mantığı okuyabilirsin. İsminden de anlaşılacağı gibi bilimsel araştırmaların mantığından söz ediyor. Kanunlardan, teorilerden ve yanlışlanabilirlik ilkesinden yola çıkarak bilim insanlarının nasıl çalıştığını ortaya koyuyor. Hangi bilim dalına meraklı olursan ol önce bilim felsefesi okursan daha rahat anlarsın. Daha sonrasında ise ilgilendiğin alanlardan biri fizik ise Feynman'ın fizik yasaları üzerine ve Hawking'in ceviz kabuğundaki evren kitabını öneririm. Maalesef ucuz kitaplar değiller. Bu tarz kitapları bu devirde ucuza bulmak çok zor. Şehir kütüphaneni ziyaret ederek de erişebilirsin kimse kullanmıyor ama çok güzel bir hizmet aslında.

Dediniz kitap bu mudur? Ekran görüntüsü 2023-07-10 133752.png
 
Yanlı olduğu bir kısım çok göremedim ben okurken. Bilim felsefesinde veya genel olarak felsefede ne kadar yanlı olabilirsin onu da çok anlamadım nihayetinde mutlak gerçek diye bir şeyin olmadığı bir alanda kendi fikirlerini yazıyorsun. Eğer Popper yanlı geliyorsa Russel'ın Bilimden Beklediğimiz kitabını okuyabilirsiniz. Ben giriş olarak bilim felsefesi ile başlamanızı tavsiye ederim. Sorunuzu Evrim Ağacı platformunda sorarsanız daha verimli yanıtlar alabilirsiniz burada ben tamamen okuyucu deneyimlerime bağlı olarak söylüyorum.
 
Bilim nedir? Bilim'e giriş için. Kitap önerisi, uygun kitaplar var mı Bilim'e giriş için. Bilim kurgu filmleri çok seviyor çok hoşuma gidiyor araştırmayı çok severim önereceğiniz ucuz kitaplar var mı?

Carl sagan - kozmos, milyarlarca ve milyarlarca.
Ann druyan - kozmos: Yeni dünyalar.
Stephen hawking- zamanın kısa tarihi, büyük sorulara kısa yanıtlar (başta bunlar olmak üzere Hawking'in tüm kitaplari okunur)
Hoimar v. Ditfurh - başlangıçta hidrojen vardı.
Govert schilling- derin uzay.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı