Bilişim bölümünde korsan Windows 10 ve programlar kullanılıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Almamak değil. alamamak. 100 kere söyledim, 100 kere daha söyleyeceğim. Ancak o zaman anlayacaksınız. Parası olduğu halde korsan kullananları linç edin diyorum. Parası olmadığı için satın alamayan insanları değil. Umarım bu kez anlayabilirsin.

Konumuz okullarda crak kullanılması lütfen şu mesajı okuyun.

Buradaki sorun bedava olan sürümleri olmasına rağmen crak kullanmaları Windows 10'un öğrenci sürümü var yalan mı anlaşma yapabilirler isteseler firmalarla mesela fushion 360 var anlaşmalı adını vermek istemediğim eğitim kurumuyla.

"Param yoktu, ben de caldim" diye itiraf eden hirsiz kitlesini bir arada gorebileceginiz baska mecra yok. Cok seviyorum technopat korsan konularini :)

Henuz "O firmalar da korsan kullanmanizi istiyor aslinda" diye sacmalayan kitle tesrif etmedi ama.
Hocam ben teşrif ettim. 🤣
Bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak bizim okulda da tüm programlar crack li idi. Bir gün derste hocaya sorduk. Sonuçta bir birey crack li ürün kullanırsa çoğunlukla sıkıntı çıkmıyor ama kurumsal bir şirket, kurum veya devlet dairesinde kullanılırsa sıkıntı çıkar. Bize hocamız şöyle demişti. Microsoft yahut diğer şirketler izin vermiyorlar zaten bu duruma. Ama eğer ki derslerinde c# microsoft office veya diğer şirketlerin programları üzerinden ders işlenirse şirketler diyor ki "Sen benden bi 100 bilgisayar için lisans al. Derslerini benim ürünlerim üzerinden işle. Bende diğer bilgisayarlardaki korsan yazılımları gözden geleyim." diyor. Bir yerde mantıklı. Çünkü sadece bizim üniversitede en az 2000 bilgisayar var. Her bir bilgisayar için ayrı windows lisansı, kullanılan programlar için ayrı lisanslar almak inanılmaz pahalı olurdu. Ama bir yandan da bu tarz tekelleşmek isteyen şirketlere de prim vermiş oluyorsun. Özgür yazılım ürünler tercih edilmemeye başlanıyor. Buda kapitalist dünyanın bir oyunu anlayacağın.

@TheGoodCowboy korsan kullanımı engellemek duyar kasmak mıdır? Hala saçmalıyorsunuz. Diyorsun ki şöyle pahalı şöyle korsan kullandım çalmak diyorsunuz. Ben bir tanesinde bile çaldın veya şöyle yaptın kelimesi kullandım mı? Duyar kasmadığımı da ayrıca belirttim. Bir iş bu şekilde yapılması gerekiyorsa ve doğru şekli buysa bunu yapmayı söylemem ve önermem duyar kasmaksa bir daha doğru bir şey söylemeyelim. Gerçi öyle yaparsam da işimden olurum. Sizi hala olayı parayla ilişkilendirmeniz ile baş başa bırakıyorum. Mevzuyu hala para zannediyorsunuz. Öyle de devam edin. Para içinde yüzersiniz umarım da gelir burada yine bana sallarsınız.

Konumuz okullarda crak kullanılması lütfen şu mesajı okuyun.
Ben de diyorum ki, kaynak atar mısınız? MEB ne zaman okullara bu kadar büyük bütçeler ayırmaya başladı? Kaç tane ilkokul, ortaokul, lise olduğunun farkında mısınız? Anlaşmalar yapılsa bile ucuz mu olacağını düşünüyorsunuz? Madem o kadar para var okullara harcanabilecek, benim 350 puanla okuduğum lisede neden hiçbir imkanımız yoktu?

Ben de diyorum ki, kaynak atar mısınız? MEB ne zaman okullara bu kadar büyük bütçeler ayırmaya başladı? Kaç tane ilkokul, ortaokul, lise olduğunun farkında mısınız? Anlaşmalar yapılsa bile ucuz mu olacağını düşünüyorsunuz? Madem o kadar para var okullara harcanabilecek, benim 350 puanla okuduğum lisede neden hiçbir imkanımız yoktu?

Hocam konuyu o kadar gereksiz uzattın ki, sana doğru yolu göstermeye çalışan bilinçli insanlar sayesinde Technopat Sosyal bildirimlerim çöktü, bildirim gelmiyor artık.

350 puan ile girdiğiniz bir lise olduğu için olabilir mi?

Diyelim ki korsan kullanılıyor diye şikayet ettin, okuluna gelip ceza kestiler.

Eline ne geçecek? Büyük ihtimalle o laboratuvardan da olacaksınız.

Bırakın, her şeye karışmayın. Her şeyi düşünmek sizin vazifeniz değil. Yazılımının korsan kullanılmasını istemeyen firma düşünsün bunu.

@TheGoodCowboy korsan kullanımı engellemek duyar kasmak mıdır? Hala saçmalıyorsunuz. Diyorsun ki şöyle pahalı şöyle korsan kullandım çalmak diyorsunuz. Ben bir tanesinde bile çaldın veya şöyle yaptın kelimesi kullandım mı? Duyar kasmadığımı da ayrıca belirttim. Bir iş bu şekilde yapılması gerekiyorsa ve doğru şekli buysa bunu yapmayı söylemem ve önermem duyar kasmaksa bir daha doğru bir şey söylemeyelim. Gerçi öyle yaparsam da işimden olurum. Sizi hala olayı parayla ilişkilendirmeniz ile baş başa bırakıyorum. Mevzuyu hala para zannediyorsunuz. Öyle de devam edin. Para içinde yüzersiniz umarım da gelir burada yine bana sallarsınız.
Hocam yukarıdaki kişiler köylü, hırsız falan demişler. Siz demeseniz de diyenler var.
Mevzu para değil de ne? Parası olduğu halde korsan kullananlara ben de karşıyım zaten. Şirket çalışanlarına nasıl maaş ödeyecek sen almazsan? Çalışanlar nasıl iş bulup çocuğunu doyuracak?
350 puan ile girdiğiniz bir lise olduğu için olabilir mi?
Ben hariç herkes 450 puanla mı girdi liseye?

Hocam yukarıdaki kişiler köylü, hırsız falan demişler. Siz demeseniz de diyenler var.
Mevzu para değil de ne? Parası olduğu halde korsan kullananlara ben de karşıyım zaten. Şirket çalışanlarına nasıl maaş ödeyecek sen almazsan? Çalışanlar nasıl iş bulup çocuğunu doyuracak?

Köylü bir hakaret değildir. Kaldı ki; Hırsız diyoruz çünkü ne kadar kabul etmeseniz de korsan yazılım kullandığınız için hırsızsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı