Bilişim Güvenliği Teknolojisi okunur mu?

Arkadaşlar sorum yukarıda, cevaplarsanız sevinirim.
Merhaba, şu an aktif olarak bu bölümü okuyorum. Bölümün adı Bilişim Güvenliği Teknolojisi olsa da direkt olarak siber güvenlik öğreniyorsunuz. Ben seçtiğim bölümden oldukça memnunum, bölümün tek sıkıntısı 2 senelik olması. Maalesef Türkiye'de 4 senelik üniversite takıntısı olduğu için o problem çıkarabilir. Kendi hocalarım bile tamamlayabiliyorsanız 4 seneliğe tamamlayın diyor. Varsa başka sorunuz cevaplayabilirim.
 
Bu sektörde diploma veya üniversite okumak bir kalıp değil. Diploma zorunluluğu olmadığı için hobi olarak başlayıp bunu meslek haline getiren kişilerde olabiliyorlar. Eğer bölümü okumak sizi mutlu edebilecekse evet, aksi takdirde önermiyorum.
 
Merhaba, şu an aktif olarak bu bölümü okuyorum. Bölümün adı bilişim güvenliği teknolojisi olsa da direkt olarak siber güvenlik öğreniyorsunuz. Ben seçtiğim bölümden oldukça memnunum, bölümün tek sıkıntısı 2 senelik olması. Maalesef Türkiye'de 4 senelik üniversite takıntısı olduğu için o problem çıkarabilir. Kendi hocalarım bile tamamlayabiliyorsanız 4 seneliğe tamamlayın diyor. Varsa başka sorunuz cevaplayabilirim.

Hocam peki bölümden mezun olduktan sonra iş imkanları nasıl? Bir de DGS ile yazılım mühendisliğine tamamlamaya çalışırsam ders saydırma zor oluyor mu?
 
Hocam peki bölümden mezun olduktan sonra iş imkanları nasıl? Bir de DGS ile yazılım mühendisliğine tamamlamaya çalışırsam ders saydırma zor oluyor mu?
Ders saydırma konusunu bilmiyorum lakin hocamız direkt devam edebileceğimizi söylemişti. Türkiye'de bildiğim kadarıyla Siber Güvenlik mezunu şu an yok. O yüzden iş imkanları oldukça geniş bir meslek, yurt dışında yurt içinde her türlü iş bulabilirsiniz. Size önerim bu bölümü seçecekseniz ingilizcenizi geliştirin. Ders içinde birkaç ingilizce terim olsa dahi iş hayatınızda oldukça işinize yarayacak. Bir yandan bazı bankaların verdiği Akademiler var, canlı ders olarak veriyorlar. Onlara katılmanızı öneririm.
 
Ders saydırma konusunu bilmiyorum lakin hocamız direkt devam edebileceğimizi söylemişti. Türkiye'de bildiğim kadarıyla siber güvenlik mezunu şu an yok. O yüzden iş imkanları oldukça geniş bir meslek, yurt dışında yurt içinde her türlü iş bulabilirsiniz. Size önerim bu bölümü seçecekseniz ingilizcenizi geliştirin. Ders içinde birkaç İngilizce terim olsa dahi iş hayatınızda oldukça işinize yarayacak. Bir yandan bazı bankaların verdiği akademiler var, canlı ders olarak veriyorlar. Onlara katılmanızı öneririm.

Peki hocam DGS ile geçiş zor mu? Bilgisayar mühendisliği ilk 1K ile kapatmış.
 
Peki hocam DGS ile geçiş zor mu? Bilgisayar mühendisliği ilk 1K ile kapatmış.
Hocam DGS ile geçiş zor tabii, sıkı çalışarak puanı halledebilirsiniz ama kontenjan büyük bir problem.
 

Geri
Yukarı