Bilişim sistemleri ve teknolojileri vs yazılım geliştirme vs bilgisayar programcılığı

wumpuss

Hectopat
Yer
Samsun
Daha fazla  
Bu üç bölümü tercih etmek arasında kaldım. Bilgisayar programcılığı seçip DGS ile bilgisayar mühendisliği ya da yazılım mühendisliği'ne geçiş yapmayı düşünüyordum. Fakat araştırırken bu iki bölüm karşıma çıktı. Bilişim sistemleri ve teknolojileri bölümünü bitiren kişiler yazılım alanında çalışabilir mi?

1722103678055.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu üç bölümü tercih etmek arasında kaldım. Bilgisayar programcılığı seçip DGS ile bilgisayar mühendisliği ya da yazılım mühendisliği'ne geçiş yapmayı düşünüyordum. Fakat araştırırken bu iki bölüm karşıma çıktı. Bilişim sistemleri ve teknolojileri bölümünü bitiren kişiler yazılım alanında çalışabilir mi?

Eki Görüntüle 2265949

Evet çalışabilir.

Cevabınzı için teşekkürler. Sizce Bilgisayar Programcılığı okuyup DGS ile Bilgisayar Mühendisliğine geçiş yapmak mı daha mantıklı yoksa Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri okumak mı daha mantıklı olur.

DGS ile Bilgisayar Mühendisliği kazanabileceğinizin bir garantisi yok, ancak elbette eğer kazanabilirseniz DGS ile mühendisliğe tamamlamak daha avantajlı olabilir. Fakat DGS ile mühendisliğe tamamladığınızda çoğu üniversite derslerinizi saymıyor, bu yüzden mühendisliğe 1. sınıftan başlamak durumunda kalabilirsiniz.

2 yıllık diplomaların yazılım sektöründe karşılığı yok. Hatta birçok şirket ön eleme aşamasında 2 yıllık mezunları filtreden eliyor. O yüzden DGS dışında 2 yıllık yazılım bölümlerini önermiyorum.

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümünü okuyup yazılımcı olarak çalışabilirsiniz.

Cevabınzı için teşekkürler. Sizce Bilgisayar Programcılığı okuyup DGS ile Bilgisayar Mühendisliğine geçiş yapmak mı daha mantıklı yoksa Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri okumak mı daha mantıklı olur.
Ben de aynı ikilemdeyim ama nedense programcılık yazmak daha mantıklı geliyor sen naptın

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı