Bilişim Teknolojilerinden Yazılım Mühendisliğine geçilir mi?

UniversityStu05

Femtopat
Daha fazla  
Abi şimdi ben Okan Üniversitesin de Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri 4 yıllık Türkçe bölümünde 1. Sınıf burslu okuyorum.(Yani 3,5 sene sonra mezun oluyorum) Lakin Bu sene muhendislik sıralaması düştüğü için aynı üniversitede kurum içi yatay geçiş ile Yazılım mühendisliği %100 ingilizce bölümüne geçebiliyorum. Şimdi gelgelelim detaylara Şimdi abi benim İngilizcem başlangıç seviyesinde ve işitme cihazı kullanıyorum bu yüzden lisede ingilizce den muaf olmuş birisiyim. Şimdi 7 ay içerisinde hazırlığı atlama sınavı var. Ve B1 seviyesinde(dahil). Şimdi ben bu kısa zaman diliminde nasıl hem dinleme hem gramer hemde konuşma gibi diğer sınav türlerinde hazırlanabilirim?Birde gecemezsem de 1 yıl uzatacağım. Ve benim toplam 2 sene kaybım olacak!(Hatta 3 sene 1 yılda okula geç başladığım neyse onu saymayın siz .)Ve %100 ingilizce derslerinden dinleyeceğim. Ha o derslerde kimse anlamıyor zaten Türkçesine bakarak çalışıyoruz diyen de oldu . Ama benim durum daha kötü vaziyette yani lise de muaf olmus biri olarak ve işitme kaybi biri olarak Yani hoca konuşsa da anlamayabilirim B1 seviyesinde olsam belki. Yani siz ne düşünüyorsunuz? Ya boşver diplomaya kimse bakmıyor sen kendini gelistirirsen yeterli mi dersiniz yoksa çok çok zorlanacaksın ama mühendislik diploman olacak mı dersiniz? Normalde bu bölümler birbirine yakın bölümler sadece biri mühendislik öteki değil. Bana dönüş yapın çok kararsızım. 1 aydir kafam ağrıdı. Tecrübe olayı yaşayanlar çevredeki kişilerden de şahit olanlar bana yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
Boşver diplomaya kimse bakmıyor sen kendini gelistirirsen yeterli mi dersiniz yoksa çok çok zorlanacaksın ama mühendislik diploman olacak mı dersiniz? Normalde bu bölümler birbirine yakın bölümler sadece biri mühendislik öteki değil.

Kesinlikle İngilizce yazılım mühendisliği. Sektörde özellikle tecrübesiz pozisyonlarda gayet de diplomaya bakılıyor, mühendislik diploması her zaman artıdır.

Kesinlikle İngilizce yazılım mühendisliği. Sektörde özellikle tecrübesiz pozisyonlarda gayet de diplomaya bakılıyor, mühendislik diploması her zaman artıdır.
Ama abi işte hani empati yaparsan eğer anlattığım gibi durumum Yani İngilizcem çok kötü hani 7 ayda Baştan B1 seviyesine gelip ( sınavdan kalma olasılığım da var) Sonra Zaten Türkçe konuşan birisini zor anlayıp derste Full %100 ingilizce görecek olan ve öğrencilerin çoğunluğu yabancı olmak üzere bunu göze alabilme empatisini düşünerek mi söylediniz. Hani siz lise de ingilizce gördünüz veya İngilizceniz iyiyse hani duygusal empati yaparak mı söylediniz?

Ama abi işte hani empati yaparsan eğer anlattığım gibi durumum Yani İngilizcem çok kötü hani 7 ayda Baştan B1 seviyesine gelip ( sınavdan kalma olasılığım da var) Sonra Zaten Türkçe konuşan birisini zor anlayıp derste Full %100 ingilizce görecek olan ve öğrencilerin çoğunluğu yabancı olmak üzere bunu göze alabilme empatisini düşünerek mi söylediniz. Hani siz lise de ingilizce gördünüz veya İngilizceniz iyiyse hani duygusal empati yaparak mı söylediniz?

Elbette Bilişim Teknolojileri okuyarak da yazılım sektöründe çalışabilirsin ancak Yazılım Mühendisliği İngilizce okumak iş imkanı açısından daha avantajlıdır. Üniversitenizde neden böyle bir sıralama düşüşü olmuş anlamadım ancak muhtemelen seneye büyük oranda toparlar sıralaması. Ayrıca bölümü İngilizce okumasan dahi İngilizce bu sektörün şartlarından birisidir. Liseyi İngilizce okumadım ancak mühendisliği İngilizce okudum, Türkçe okumaktan zorluk açısından büyük bir fark olduğunu düşünmüyorum, ancak özel durumundan ötürü zorluk çekebilirsin, bunu da anlıyorum.

Tercih elbette senin, Bilişim Teknolojileri bölümünden de devam edebilirsin ancak hangisi mezun olunca mühendislik diploması özellikle de ilk işi bulurken daha işlevsel, bu bir gerçek. Empati yapıyorum ve durumunu anlıyorum, ancak iş piyasasının durumu da bu şekilde, son kararı tabii ki sen vereceksin.

Elbette Bilişim Teknolojileri okuyarak da yazılım sektöründe çalışabilirsin ancak Yazılım Mühendisliği İngilizce okumak iş imkanı açısından daha avantajlıdır. Üniversitenizde neden böyle bir sıralama düşüşü olmuş anlamadım ancak muhtemelen seneye büyük oranda toparlar sıralaması. Ayrıca bölümü İngilizce okumasan dahi İngilizce bu sektörün şartlarından birisidir. Liseyi İngilizce okumadım ancak mühendisliği İngilizce okudum, Türkçe okumaktan zorluk açısından büyük bir fark olduğunu düşünmüyorum, ancak özel durumundan ötürü zorluk çekebilirsin, bunu da anlıyorum.

Tercih elbette senin, Bilişim Teknolojileri bölümünden de devam edebilirsin ancak hangisi mezun olunca mühendislik diploması özellikle de ilk işi bulurken daha işlevsel, bu bir gerçek. Empati yapıyorum ve durumunu anlıyorum, ancak iş piyasasının durumu da bu şekilde, son kararı tabii ki sen vereceksin.
Peki abi Birde şu da var Mesela Bilecik Şeyh Edebali Devlet Üniversitesi(Devlet) Bilgisayar Müh. (Türkçe) var. O olur mu sence? Çünkü Okan özel ya Bilecik Devlet Üniversitesi ulaşımda sıkıntı yok gene aynı sürede gidiyorum. Çünkü abi Okandaki sistem biraz dandik eğitim olarak.

Peki abi Birde şu da var Mesela Bilecik Şeyh Edebali Devlet Üniversitesi(Devlet) Bilgisayar Müh. (Türkçe) var. O olur mu sence? Çünkü Okan özel ya Bilecik Devlet Üniversitesi ulaşımda sıkıntı yok gene aynı sürede gidiyorum. Çünkü abi Okandaki sistem biraz dandik eğitim olarak.

Orası da bir seçenek elbette, her türlü mühendislik mezunu olmak daha avantajlıdır. Ancak Bilecik de Okan'dan akademik anlamda daha fazla şey sunacağını zannetmiyorum, orası ayrı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı