Bilişimden Sağlığa Gitmek

ATL'nin yeni adı ATP oldu işte. Yine aynı şey yani. Ağzıma öyle takılmış. :D Dershaneye gidemem. En azından şuan gidemem çok zor geçiniyoruz. İleride belki olabilir. Sağlık meslekte de normal meslekte de kültür dersleri eriyor. Ne yapmalıyım. Anadolular aklıma yattı. Ama başarılı bir öğrenci değilim. Belkide önem vermediğimdendir. Bu pazartesi babamla gideceğiz nakil işleri için. O zamana kadar karar vermem gerekiyor. Ailem kararıma saygı duyacaklar ama pişman olmak istemiyorum ben. Acaba sağlık meslek okuyan arkadaşlarımız iyi kötü yönünü anlatabilir misiniz?

Bak şimdi ben sağlık meslek mezunuyum. Biz liseye tercih yapacağımız zaman okuldakiler de dahil herkes dedi ki sağlıkta iş bitmez sürekli alım olur vesaire. Herkesin söylediği şuydu en azından her türlü özelde çalışırsınız, mutlaka alırlar. Sonra lise 3 olup staj yapmaya başladık o zaman hastane çalışanları ve herkes demeye başladı ki bu sektörde bitti artık hayır gelmez. Bu sene sağlıkla ilgili yapılan toplam alım en fazla 20-25bin civarında. Öğretmen atamaları bile bizim bölümden daha fazla. İlerisini okuyacaksan sağlık mesleğe geçtikten sonra hayır demem. Ama artık özeller üniversite mezunu arıyor. Devlette de ortaöğretimden tercih yaptığında en azından en kötü bir 80 puanın olmalı, o da Hakkari'ye atanmak için. Bence eğer adam akıllı ders çalışmaya başlarım, hayatımı düzene sokarım, ilerisi için iyi olsun diyorsan bence anadolu lisesine geçiş yap. Benim torpilim var mutlaka bir yere özele falan işe sokarlar diyorsan sağlık mesleğe gel. Çalışmıyorum diyorsan lisede sağlık meslek mezunu olmanın pek bir anlamı kalmadı.

Başarısız öğrenci yoktur, çalışmayan öğrenci vardır. Herkes kendi düşüncelerini, bilgisini geliştirerek belli seviyelere gelir.
Felsefe de düşünme sanatıdır. Okuldan bağımsız olarak çalış. Bende okulda not bile tutmuyorum. Evde ygs-lys hazırlanıyorum. Sınavdan iki hafta önce başlıyorum ve sınavlarda 70+ alıyorum ingilizce dışında. Bölüm dersleri kafadan 100 alıyorum zaten :)
Önemli olan bakış açısıdır, düşüncedir. Felsefe deyince millet ateistlik diye bir şey çıkartmış ama islam bilginlerinden binlerce felsefeci var. Kendini geliştirmen önemli, bunu ancak seni tanıyan biri yapabilir ve o sensin :) Kendini gözden geçir, yaptıklarını yaz. Ben mantıksız olan, bana fayda sağlamayan şeylerle uğraşmamayı kural haline getirdim. Ufak bir şey olsa bile kurallarından vazgeçme sana süreklilik ve alışkanlık kazandırır. Mantık, süreklilik, kural, alışkanlık. Bunları düşün.
Mesajınız için çok teşekkür ederim. Ama ben okulumu değiştirip yeni bir başlangıç yapma niyetindeyim. İnşallah yanılmam. :)

Bak şimdi ben sağlık meslek mezunuyum. Biz liseye tercih yapacağımız zaman okuldakiler de dahil herkes dedi ki sağlıkta iş bitmez sürekli alım olur vesaire. Herkesin söylediği şuydu en azından her türlü özelde çalışırsınız, mutlaka alırlar. Sonra lise 3 olup staj yapmaya başladık o zaman hastane çalışanları ve herkes demeye başladı ki bu sektörde bitti artık hayır gelmez. Bu sene sağlıkla ilgili yapılan toplam alım en fazla 20-25bin civarında. Öğretmen atamaları bile bizim bölümden daha fazla. İlerisini okuyacaksan sağlık mesleğe geçtikten sonra hayır demem. Ama artık özeller üniversite mezunu arıyor. Devlette de ortaöğretimden tercih yaptığında en azından en kötü bir 80 puanın olmalı, o da Hakkari'ye atanmak için. Bence eğer adam akıllı ders çalışmaya başlarım, hayatımı düzene sokarım, ilerisi için iyi olsun diyorsan bence anadolu lisesine geçiş yap. Benim torpilim var mutlaka bir yere özele falan işe sokarlar diyorsan sağlık mesleğe gel. Çalışmıyorum diyorsan lisede sağlık meslek mezunu olmanın pek bir anlamı kalmadı.
Başarılı bir öğrenci değilim. En azından sayısal zekam hiç yok. Bizim bu civardaki okulların adı sadece Anadolu. Her türlü pislik, olay dönüyor içlerinde. Biraz daha düşünüp kara vermem gerekiyor. Mesajlarınız için çok sağolun.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı