Bilkent ctıs vs herhangi bir bilgisayar mühendisliği

Keremer

Hectopat
Hep en çok Bilkent bilgisayar istemiştim. Sıralamam yetmeyecek gibi. Bilkent ctıs okuyanlar varsa bilgisayar mühendisliğinden temel farkları nelerdir? Dezavantajları ve avantajları var mıdır? Diğer üniversitelerde bilgisayara gidebilirim ama Bilkent Üniversitesi'ni çok istedim. Ctıs, makine veya endüstri arasından tercih yapacak gibiyim. Yorumlarınız neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mühendislik olmadığı için bazı dezavantajları olabilir fakat Bilkent olduğu için pek bir önemi kalmaz.

Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümü ile Bilgisayar Mühendisliği bölümü arasında aslında pek bir fark yok. Bilgisayar Mühendisliği eğitimi bir tık daha teorik ve temel mühendislik dersleri içeriyor (Fizik ve Kimya gibi) ama genel olarak iki bölüm mezunları da aynı pozisyonlarda çalışabiliyor.

Normal şartlarda Bilgisayar Mühendisliği daha avantajlı derdim ancak konu Bilkent, o yüzden aynı sıralamadaki Bilgisayar Mühendisliği yerine Bilkent Üniversitesi Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümü tercih açısından daha mantıklı geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı