Bim çalışma şartları nasıldır?

Raydex

Decapat
Daha fazla  
Mezun oldum fakat 20 ilana en az 15’i tecrübeli insan istiyor, 2 tanesi askerliği tamamlamış istiyor. Kalanlarına da başvuruyorum ama hala dönüş olmadı. Bu yüzden boş durmamak için Bim’e başvurmayı düşünüyorum. Yoğunluğun farkındayım fakat internette çalışma saati için 7,5 saat deniliyor, doğru mu? Şu an çalışan veya yakın zamanda çalışmış kişiler çalışma şartlarının nasıl olduğunu yazarsa çok sevinirim.Bir de yükselme işi nasıl oluyor yani ne kadar sürüyor yükselmek ve sadece adı üstünde mi yükselme oluyor yoksa hissediyor musun o yükselmeyi ?

Son düzenleme:
En azından 2 tane işçi çalışmıyor fastfood sektörü 3 harfli marketlerden daha iyi illa çalışılacaksa.
Aynen öyle koskoca markette genelde 2-3 kişi çalışırken fastfood zincirlerinde mekanın yoğunluğuna bağlı olarak 10-30 arası çalışan bir kadrosu oluyor

Çalışma alanı aşırı sıcak ve aşırı pis işler oluyor ikisi de sıkıntılı tabii ki de.

Eğer ki Fast food da kasada olursan daha iyi. Aksaray'da ki McDonald's'lar bayağı serin ama arkası dediğiniz gibi...

BİM'in alternatiflerine göre hem iş yükü hem de ücret konusunda daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Çalışma şartları bildiğim kadarıyla çalıştığın yerin yoğunluğu ve oradaki müdüre göre değişiyor ama genel olarak kasaya bakmak, sabah ve akşam mağazayı temizlemek ve gelen ürünleri dizmek diyebilirim.

BİM'in alternatiflerine göre hem iş yükü hem de ücret konusunda daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Çalışma şartları bildiğim kadarıyla çalıştığın yerin yoğunluğu ve oradaki müdüre göre değişiyor ama genel olarak kasaya bakmak, sabah ve akşam mağazayı temizlemek ve gelen ürünleri dizmek diyebilirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
İzleyin lütfen.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
izleyin lütfen.

Başkasından dinlememe gerek yok, kendim deneyimledim.

Hocam siz calismissiniz birkaç soru sorayım. Çalışma saati 10 saati geçiyor mu ? Maaş tam soyleyemeseniz de ortalama söyleyebileceğimiz bir meblağ var mı bir de son olarak yükselme işleri nasıl yani ortalama ne kadar sürede yükselme oluyor ve yükselince çok şey değişiyor mu ?

Haa o zaman siz daha iyi biliyorsunuz kusura bakmayın. Ama gençlerin 3 harflilerde çürümesi canımı sıktı.

Videoyu izledim, genel olarak haklı ama şöyle bir konu var ki bu video BİM özelinde hazırlanmamış, zincir marketler özelinde hazırlanmış.

Her şeyden önce ayakta durmak zorunlu değil, her mağazada kasa için sandalyeler var, isteyen oturabiliyor. Bunun dışında kasiyer olarak başlıyorsunuz ama sonra her işi yapmanız isteniyor denmiş. Ben yaklaşık 2 yıl önce 6 ay kadar BİM'de çalıştım, girerken yapacağım her şey söylendi ve kabul ettim, dedikleri dışında bir şey yapmadım. En fazla olan şey mesaim 17.45'te bitiyorsa 18.30'a kadar kalabiliyordum yoğunluk varsa, o da bir sonraki günden düşüyordu.

Ben de isterim günde 8 saat oturarak çalışsın insanlar ama bu lise veya kötü bölüm mezunu insanlar için neredeyse imkansız, BİM bana asgari ücretin oldukça üstünde maaş veriyordu. Şu an 35 bin civarı veriliyor diye biliyorum siz hesaplayın. Fabrikalarda haftada 5 gün günde 12 saat ağır işte çalışan insanlar bu maaşları alıyor zaten. Keşke herkesin çalışma saatleri ve koşulları ofiste masa başı iş yapmakla sınırlı olsa ama bu ağır işlerin de yapılması gerekiyor.

Hocam siz calismissiniz birkaç soru sorayım. Çalışma saati 10 saati geçiyor mu? Maaş tam soyleyemeseniz de ortalama söyleyebileceğimiz bir meblağ var mı bir de son olarak yükselme işleri nasıl yani ortalama ne kadar sürede yükselme oluyor ve yükselince çok şey değişiyor mu?

Maaş şu an 34-35 civarında diye biliyorum. Haftada 6 gün çalışıyorsunuz, bunun 7.5-8 saat kadarı iş başında, kalan 1.5 saati da mola olarak geçiyor. Yükselme konusunda mağaza sorumlusu ve sorumlu yardımcısı var, sorumlu olmak pek kolay değil bildiğim kadarıyla ama 1 yıldan az çalışıp yardımcı olan çalışanlar görmüştüm. Yükselince iş yükünün çok fazla arttığını fakat maaşın aynı ölçüde artmadığı söyleniyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı