BİM Ülker İkram Zammı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gramaj düşürme hariç %16,5'luk zamma normal diyen arkadaşlar, hanginiz %25 zam aldınız maaşınıza en son? Gramaj düşürmeyi de hesap ederseniz o zam oranı öyle bir fırlıyor ki yukarı.
Daha bu en ufak zamlar, suya bile %20 zam geldi. Tuvalet kağıdına %100 zam. Salçaya zam, yumurtaya zam.

Bırakın artık zamlara zamcık demeyi. Halk olarak zaten eziliyorduk, zaten alım gücümüz yoktu. Mazotun 3.5 olduğu zamanlar bile isyan ediyordum, şuan kaç? 6.5 litresi? 3.5'a düşsün ben yine isyan etmeye devam edeceğim.


giphy.gif
 
Boyun eğmek diyoruz biz buna :) İnsanların pes etmesi diyoruz. 3 liralık zam yerine 6 liralık zamma 3 liralık indirim yapmak, kötü yerine az kötüye razı ettirmek diyoruz :D
 
Asıl olay çaktırmadan yukarı çıkartılmasında. Bir gün bir bakmışsınız o fiyat 1 TL artmış falan... Yani arkadaş şimdiden değil, 100 sene önceden tepki verse haklıdır bence. Zamanında ekmek için oldu aynısı. Zamcık yapıla yapıla 1.25 TL oldu...:penguen:
 
Boyun eğmek diyoruz biz buna :) İnsanların pes etmesi diyoruz. 3 liralık zam yerine 6 liralık zamma 3 liralık indirim yapmak, kötü yerine az kötüye razı ettirmek diyoruz :D
Mecbursun boyun eğmeye. Yapabileceğimiz bir şey yok. Kafayı sıyırıp delirmemek ve mutlu olmayı yalandan da olsa sürdürebilmek için bazı şeylere kendimizi alıştırmak zorundayız. Oy atarak bile düzeltemiyoruz. Zaten bundan başka da yapacak bir şey yok.
 
Alışın artık bu durumlara. Sıcak para akışı yok. Artık borç alma zamanı geldi.
İsrail, İtalya vb. ülkelere sattıkları topraklar yetmedi. Daha çok toprak satarlar.
Ülkeyi Türk diye bildiğiniz biri yönetir. Ama toprağı yabancılar işler.

Sadece Ülke başındaki iktidar değil. Tüm Türk şirketleri alıştı sıcak paraya. Ama hesap edemedikleri olay borç günü geldiğinde kar edebilecek şekilde satış yapabilecekleri bir halk yoktu. Halk hep fakirdi. Halen fakir ve Fakir olmaya devam edecek.
 
@BilgisayarKurdu sizin yorumunuzu okuduktan sonra aklıma geldi paylaşayım dedim. Zamcıkların ardından biraz neşelenelim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı