BİMCELL'in çekim gücü düşük

kadirr555

Centipat
Katılım
8 Mayıs 2022
Mesajlar
30
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Yakın akrabam ve ben BİMCELL kullanıyoruz. Akrabam tuşlu telefon kullanıyor ben akıllı telefon. Sorun şu ki benim telefonda BİMCELL Full çekiyor internet hızı da gayet iyi. Ama akrabamda hiç çekmiyor arama dahi zor yapıyor. Tuşlu telefon olduğu için olabilir mi?🤔Maraş'ta yaşıyoruz. Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Yakın akrabam ve ben BİMCELL kullanıyoruz. Akrabam tuşlu telefon kullanıyor ben akıllı telefon. Sorun şu ki benim telefonda BİMCELL Full çekiyor internet hızı da gayet iyi. Ama akrabamda hiç çekmiyor arama dahi zor yapıyor. Tuşlu telefon olduğu için olabilir mi?🤔maraş'ta yaşıyoruz. Şimdiden teşekkürler.

Telefonu 4.5G desteklemiyor olabilir bende zamanında tuşlu telefon kullandım çekmiyordu normal bir telefona aynı SIM kartı taktım sorun düzeldi.
 
Önce BİMCELL'e sonra Türk Telekom'a bildirin bu durumu. BİMCELL, Türk Telekom ile iş birliği içerisinde. En iyi cevabı onlar verecektir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@kadirr555 telefonun şebeke gücüyle de alakası olabilir. Eski telefonda 1 kademe zor çekerken şimdi yeni telefonda 4 kademe bazen de full çekiyor, 1 kademe düşmesi zor o da anlık düşüyor gibi görünüyor genelde 3-4 kademe çeker rahatlıkla.
 
Akrabanın kullandığı telefonun markası ve tam modeli nedir?
Senin kullandığın telefonun markası ve tam modeli nedir?

Avrupa'da iki GSM bandı kullanılır: GSM 900 ve GSM 1800
Tuşlu telefon çok çok eski ise (sadece birisini destekliyor, yani Dual-Band ya da Quad-Band destekleyen telefon değil), telefonun bağlı olduğu baz istasyonu uzakta kalabilir, çekim gücü düşük olabilir.

Senin kullandığın telefon Android ise;
Akrabanın evine git ve binaya girmeden (yaklaşık 20 metre uzaklıkta) kendi telefonun ayarlarına gir ve ayarı 'sadec GSM / 2G' getir. Çekim gücü nasıl? Arama yapabiliyor musun?

Evine gir ve aynı şekilde kontrol et.

Android telefonların gizli 'şebeke menüsü' bulunur (*#*#4636#*#* girdikten sonra gizli menü açılır). Karşına butonlar çıkacak ve sen en üst butona tıkla. Ardından en alt kısma git.
Orada karşına buna benzer bir tablo çıkacak.

1670163796093.png

Burada önemli olan ARFCN (GSM 900 ve/ya da GSM 1800 bulunabilir) ve RSSI (çekim gücü)
RSSI bina içindeki ve dışındaki çekim gücü hakkında bir fikir verebilr.

Dikkat: Gizli menü cep telefon üreticisi tarafından kapatılmiş / gizlenmiş olabilir. Mesela Samsung telefonlarında bu menü yok. Onun yerine buna benzer *#0011# menüsü var.

Kendi SİM kartını diğer telefona takmaya çalış ve bu şekilde de bir kontrol yap. (Belki bir SİM adaptörü alman gerekebilir.)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı