BİM'de Asus Zenfone 5 599 TL

Bugün gördüm sizle paylaşmak istedim. Zenfone 5 normalde 650-700 civarı. BİM'de indirim varken 599 TL'ye alabilirsiniz.

WP_20141222_001.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bizim ülkemize zaten kirpilmis geliyor zenfone serisi birde BİM en kirpilmis modelini getirmiş ucuza satıyorum diye de milleti kekliyor bunu bim marketlerinden alan adam zaten özelliklerine bakmayan insanlar bimin stratejisi kötü düşünülüp yapılmış bisi bana göre.

Zenfone serisi bizim ülkeye kırpılmış mı geliyor? 2 tane Zenfone modeli vardı ve daha önce gelen iyi olan ve kırpılmamıştı. Hangi Zenfone Türkiyeye kırpılıp gelmiş?

Ayrıca bu telefonda da sorun yok. 8 GB Dahili hafıza ile 16 GB dahili hafıza arasında ciddi bir fiyat farkı olmaz zaten. Ayrıca daha önceki model tek hatlıyken bu çift hat destekli geliyor.Diğer farklar da eklendiğinde toplam fark ancak 100 TL olur.

Yani, 500 GB harddisk 140 TL ama 1 TB Hardisk 160 TL gibi...
 
Arkadaşlar nerdeyse ben de cuma gününe telefonu hazırlanmıştım şimdiden almak için... Ben bunun tek çeşidi var sanıyordum yani Asus zenfone 5 diye. Benim bildigim 2gb ram modeliydi ama bide baktımki özelliklerde 1 gb ram aman uzak dursun dedim. 100 TL daha veririm 2gb ram 16gb hafıza ve 1.6ghz işlemcisi daha iyi olanı alım derim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Direk kafadaki soru işaretlerine açıklık getireyim bu model Türkiye'de satılan zenfon 5 modelinin düşük donanımlı ama çift sim kartlı ve daha fazla pil kapasiteli olan versiyonudur. Tasarımı Türkiyede'de satılan ilk versiyon ile benzerdir, birebir aynı demiyorum çünkütelefonun alt tarafındaki metal bölüm bimde satılan modelde pilastik ve çok minik bir farkla lite versiyonu daha kalın.

Gelelim bimin bunu zenfon lite değilde zenfon 5 miş gibi sattığı meselesine, asus Türkiye sitesinde yada satılan zenfon modllerinin kutusunda little diye bir ifade yok yabancı asus sitelerinde cihazın litle olduğu görünüyor ülkemizde kutuyu dikkatli incelemedikçe ayrımı göremezsiniz. Ayrımı görebilmek için kutunun arkasındaki model numarasına bakmak gerekli A501CG kodlu olan şimdiye kadar satılan daha yüksek donanımlı versiyonu A502CG ise kırpılmış lite versiyonu.

Ayrıca yeni kırpılmış zenfon 5 bime özel değil bimin satışı bittikten sonra başka firmalarında bu kırpılmış zenfone 5'i sattığını göreceksiniz. bu asusun Türkiye'ye geç getirdiği bir model ki zenfon 5 serisinin 4g'li modeli bile var ama Türkiye'ye gelmiyor.

Bir ekleme yapayım hd(720x1280) ekran yerine qhd(540x960) ekran seni rahatsız edecekse 2 gb ram yerine 1 gb ram ve 1.6 ghz işlemci yerine 1.2 ghz işlemci işimi görür dersen, 16 gb dahili depolama yerine 8gb ile idare ederim dersen, 2 mp ön kamera yerine vga ön kamera ile öz çekim yaparım dersen ve benim için çift sim kart ve 2110 mha'dan 2500 mha'ya çıkan pil önemli dersen 100 tl cebinde kalsın lite versiyonunu al. Ama bana sorarsanız 100 tl için o donanımlardan feragat edilmez gidilir Türkiyeye ilk gelen A501CG kodlu daha iyi donanımlı Zenfon 5 alınır.
 
Son düzenleme:
Dün BİM'e uğradım. Tam ben çıkarken bir çift bu telefonun ilanına bakıyordu. Kasiyer bu çifte dönüp "o telefon piyasada 700 lira, sakın kaçırmayın" dedi. Yani insanlara bu telefonu tam sürüm Zenfone 5 olarak satıyorlar. Bu sahtekarlıktan başka birşey değil.
 
anlamadım? lite modeli ? Mediamarkt internet sayfasında 2gb ram olduğu yazıyor.
1gb ram olan düşük modeli satıyorlar.Bunu mu kastettiniz?
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı