BİM'den nasıl istifa edilir?

Joe Satriani

Centipat
Arkadaşlar herkese merhaba. Ocağın 1'inde girdim BİM'e. Çok yorucu geldi burada çalışmak, istifa etmek istiyorum ama müdür yardımcısı istifa kararını aldıktan sonra 2 hafta önce müdüre bildirmem gerekiyor dedi. Müdür yardımcısı yerime biri gelmeden çıkmamı istemiyor sanırım. Ben bugün ve yarın işten ayrılamaz mıyım? Gitmek istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar herkese merhaba. Ocağın 1'inde girdim BİM'e. Çok yorucu geldi burada çalışmak, istifa etmek istiyorum ama müdür yardımcısı istifa kararını aldıktan sonra 2 hafta önce müdüre bildirmem gerekiyor dedi. Müdür yardımcısı yerime biri gelmeden çıkmamı istemiyor sanırım. Ben bugün ve yarın işten ayrılamaz mıyım? Gitmek istemiyorum.
14 gün önceden istifanı hazırla ve haber et. 14. gün çık

Son düzenleme:
İş kanununa göre istifan onaylandıktan sonra senin çalışma süren için 14 gün daha çalışman gerekiyor. Bu 14 günün ücreti de sana ödenecek zaten. İşe girerken bu çalışma gününü işverene borçlanıyorsun çünkü. İstifan onaylanıp sonra işe gitmezsen işveren sana 14 günlük çalışma sürenin ücreti için ihtarname gönderip tazminat ister.

"İşyerinde kıdemi 6 aydan az olan işçi için ihbar süresi 2 haftadır. İhbar süresi, fesih bildiriminin işçiye varmasıyla başlayacaktır. Dolayısıyla ihbar süresi fesih bildiriminin işçiye vardığı andan itibaren 14 gündür."

Kaynak: denktas.av.tr

Her iş yeri bu kurala uymuyor, ben iş yerimde söyledikten ertesi gün çıkmıştım ama BİM gibi yerlerde gerekli.

bende bimden yeni ayrıldım Bölge sorumlusu denilen herifin gelmesi lazım ve eğer ayın başında söylersen seni ay sonu cıkısını yapar ay sonuna dogru söylemen gerek direk cıkışını yaparlar

diyelim 15 inde söyledin eğer 15 günde rapor alırsan maaşından kesilir ve otomatik olarak işten atılırsın sigortana kötü yansıtılır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı