Çözüldü İşten nasıl istifa edilir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

egerdn

Picopat
Daha fazla  
Bir kurs yerinde kantinde çalışıyorum. Hemen şimdi istifa edeceğim. Dilekçeye falan gerek var mı, dilekçe yazmazsak ne olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Asgari ücretle mi calısıyorsun? Sigortan var mı? Sigortan varsa eğer istifa dilekçesi yaz İK'ya bırak git. Sigortasızsan herkesi engelle eve git.
Senin dediğin kağıt üstünde doğru. Bu çocuk cıkmak istesin biz kardeşiz biz aileyiz vs. Şeyler söyliycekler sonra bu iki hafta mevzusunu cıkaratacaklar. 2 hafta mevzusundan dolayı göndermeyebilir diyosun ya abi ben gideceğim diye üstelesin kardeş biz seni zorla mı tutuyoz git başımıza bela açma bize deyip 5 dk sonra kapıya koyarlar.
Evet kağıt üzerinde doğru ve bildiğini düşünmekle hata ediyor olabilirim ama; söz uçar, yazı kalır.

Konu sahibi 15 yaşında yazmış bilgilerine, ben de yaş ve tecrübeme göre sözleşme v.b ile imzalanmış bir kağıt sebebiyle uzun vadede karşı tarafın sözlerini kanıtlayamayacağı durum yaşanmaması için yazdım, istersen bir de bu açıdan bakabilirsin. İyi günler.

Sigorta durumu yoksa evet @dustin poirier'in dediği gibi eyvallah deyip ceketini alıp gidebilirsin. Sözleşmeli, sigortalı bir durum ise @Tuğra Yazıcı'nın dediği gibi yapman ve bir süre daha işe gelmen gerekmekte - onlar gelme dese de. Kanuni haklar çerçevesinde iş veren tatsızlık çıkartmak isteyebilir, ayrıca başka bir sözleşmeli işe girişinde muhasebeciler orada senin işe giriş ve ayrılma nedenlerini gördükleri için, işe girmen konusunda problem yaratmak durumunda kalabilirler kendi iş verenlerini korumak için.

Aşırı fevri yazdığına göre, saçma bir durum yaşandı ve duygusal olarak bunu karşılamakta zorlanmaktasın, önerim bugünü bitir ve sakinleyip olayı tekrar gözden geçir, sonra da gerekiyorsa muhasebeci veya Ik'ya istifa dilekçeni yazabilirsin yarın.

Evden kaçıp 2 sene boyunca ormanda yaşayacağım.

Evden kaçıp 2 sene boyunca ormanda yaşayacağım.
Bunu yapabilirsin ancak pek başarabileceğini sanmıyorum, hem bilgi ihtiyacın hem de olan ormanları sistematik şekilde yakıp çölleştirme politikası izlendiği için. Gene de gençliğin/ergenliğin verdiği yetkiye dayanarak biraz sakinlemen, yürüyüş yapman iyi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı