BİM'in CEO'su Galip Aykaç istifa etti!

Geçen sene Aralık'ta dolar 17.72ydi. Şimdi dolar 18,64TL. Lütfen araştırarak yaz. Ek olarak yerli üretim bir ürün sadece benzin parası dolarla orantılı. Yani ürünün kilosu 1 dolardan, 3 dolara çıkmış oluyor.
TÜFE'ye göre 2021 Aralık ayındaki artışla beraber yıllık enflasyon %36,08 iken, 2022 Kasım ayı ile beraber yıllık %84,39.

Bundan daha fazla olduğunu, TÜİK'in ne yaptığını zaten biliyoruz. Ona rağmen böyle yani.

ENAGRUP'a göre ise %181.

1 yılda dolar daha fazla artmamış olabilir, bu enflasyon artmamış demek olmuyor. Ayrıca 2021'de benzin 11 TL iken şimdi 21 TL. Lütfen araştırarak yaz.
 
Geçen sene aralık'ta dolar 17.72ydi. Şimdi dolar 18, 64TL. Lütfen araştırarak yaz. Ek olarak yerli üretim bir ürün sadece benzin parası dolarla orantılı. Yani ürünün kilosu 1 dolardan, 3 dolara çıkmış oluyor.

Geçen sene aralıkda 11 12 civarindaydı dolar ve enflasyon daha azdı.

Geçen sene aralık'ta dolar 17.72ydi. Şimdi dolar 18, 64TL. Lütfen araştırarak yaz. Ek olarak yerli üretim bir ürün sadece benzin parası dolarla orantılı. Yani ürünün kilosu 1 dolardan, 3 dolara çıkmış oluyor.

Bir ürün satılırken sadece üretim maliyeti ve enflasyonuna göre hesaplıyorsan daha çok bu fiyatlardan ağlarsın ekstra olarak dostum.
 
Dolar 2014 yılında 2TL seviyesindeydi, 8 yılda tam olarak 9 kat arttı. Şu an 18TL seviyesinde. Asıl önemli sorun dolardaki artışın etkisini son 1 1.5 yıl hariç görmedik, bu hem kağıt üstünde böyleydi, hem de gerçek anlamda da enflasyonda dolardaki artışın yansımasını çok cuzi seviyede gördük. Gelinen noktada dolar artmasada enflasyonun artmaya devam etmesi bence normal bir durum, yani basit bir akıl yürütmeyle "dolardaki 9kat artışın bedelini ödüyoruz" diyebiliriz. Bence dolar artmasada enflasyon belli bir süre çok yüksek seyretmeye devam edecek. Dolardaki 9 kat artış sindirilince enflasyonda duraklama dönemine girecek, fiyatlarda gerileme asla olmayacak ve Türkiye tarihinde böyle bir şey olmamıştır. Bütün bunlardan sonra eğer dolarda tekrar ciddi bir artış meydana gelirse enflasyon tekrar hareketlenebilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Günah keçisi olmuş, peki Tarım Kredi'deki fiyatların yüksekliğinin sebebi nedir madem bu adamlar fırsatçıysa? 5-10 TL daha ucuz diye Tarım Kredi'de fiyatlar düşük mü oluyor, enflasyonun sebebi BİM, A101 mi yoksa üretimsizlik, TL'nin değer kaybı mı?
 
Son düzenleme:
Günah keçisi olmuş, peki Tarım Kredi'deki fiyatların yüksekliğinin sebebi nedir madem bu adamlar fırsatçıysa? 5-10 TL daha ucuz diye tarım Kredi'de fiyatlar düşük mü oluyor, enflasyonun sebebi BİM, A101 mi yoksa üretimsizlik, TL'nin değer kaybı mı?
Fazla detaya girmeye gerek yok, yıl 2014 dolar 2tl, yıl 2022 dolar 2.5tl olsaydı! böyle bir enflasyon olurmuydu?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı