Dosyayı hangi programla sıkıştırdın?
ISO dosyası elde edip uzantısını .bin yaptın anladığım kadarıyla?PowerISO
ISO dosyası elde edip uzantısını .bin yaptın anladığım kadarıyla?
ISO yapıp programdan ISO dosyasını sıkıştırdım sonradan da dönüştür seçeneği ile. Bin yaptım.
Nullsoft installer programı veya inno setup installer uygulamaları aklıma geliyor ama dediğim gibi sıkışmış iso'yu açıp klasöre atacak şekilde setup yaptıklarını hatırlamıyorum. Oyun sıkıştırma normalde poweriso ile yapılmıyor. 20-30 gb'lık oyunlarda işe yarar bir değişim olacağını sanmıyorum ama oluyorsa eksileyebilirsiniz. Size lazım olan repack olayı.Oyun 392 MB ISO'ya çevirip sıkıştırdığımda 279MB'lık .daa dosyası oluştu. Evet dosyayı klasöre çıkartmasını istiyorum. Aslında setup dosyası oluşturma amacım yüksek boyutlu oyun dosyalarını arkadaşlarıma küçük boyutlarda daha hızlı şekilde atabilmek.
Burada paylaştığım oyun aslında bir örnek benim asıl amacım 20-30 GB'lık oyunları küçültüp setup haline getirmek.
Size anlatabildim mi bilmiyorum o yüzden daha önceden başkasının yapmış olduğu bir dosyanın fotoğrafını atıyorum.
Eki Görüntüle 2104817
ISO yapıp programdan ISO dosyasını sıkıştırdım sonradan da dönüştür seçeneği ile. Bin yaptım.
@echo off.
chcp 65001.
title Kurulum.
echo Dosyayı Çıkartmak istiyor musunuz? (Sistemden sisteme çıkartma süresi değişebilir) (E/H):
set /p response=
if /i "%response%"=="H" (
echo İşlem iptal edildi. Herhangi bir tuşa basarak ekranı kapatabilirsiniz.
) else if /i "%response%"=="E" (
echo İşlem başladı, pencereyi kapatmayın ve bekleyin.
7z.exe x dosya.iso -ofolder
echo İşlem tamamlandı.
) else (
if not "%response%"=="h" if not "%response%"=="e" (
echo Geçersiz yanıt. Lüfen E veya H girin. Pencereyi kapatmak için herhangi bir tuşa basın.
)
)
pause
Güzel, 7-ZIP isimli programı indirip, Program Files\7-zip içerisindeki 7z.exe dosyasını bir klasöre aktar. Ardından o klasöre ISO dosyasınıda aktar. Ve setup.bat adında dosya oluşturup içine bu kodu at.
Kod:@echo off. chcp 65001. title Kurulum. echo Dosyayı Çıkartmak istiyor musunuz? (Sistemden sisteme çıkartma süresi değişebilir) (E/H): set /p response= if /i "%response%"=="H" ( echo İşlem iptal edildi. Herhangi bir tuşa basarak ekranı kapatabilirsiniz. ) else if /i "%response%"=="E" ( echo İşlem başladı, pencereyi kapatmayın ve bekleyin. 7z.exe x dosya.iso -ofolder echo İşlem tamamlandı. ) else ( if not "%response%"=="h" if not "%response%"=="e" ( echo Geçersiz yanıt. Lüfen E veya H girin. Pencereyi kapatmak için herhangi bir tuşa basın. ) ) pause
Dosya. ISO kısmına, dosya adını yaz -o'dan sonraki kısma çıkartılacak klasör ismini yaz. Bu haliyle folder isimli klasöre ISO dosyasını çıkartacaktır. Bat to exe programı kullanırsan EXE dosyası haline gelecektir. Eğer grafiksel arayüz olsun istiyorsan, ChatGPT'ye bu BAT kodunu grafiksel arayüzlü Python koduna çevir diyebilirsin, ChatGPT'nin attığı koddaki tüm kütüphaneleri indirip ardından PyInstaller kütüphanesi ile Py'yi EXE'ye çevirebilirsin. Grafik kısmıyla uğraşamadım, ama grafik olsun diyorsanda yardımcı olacağım.
Geri dönüş yapamadım, kusura bakma cezalıydım.
Güzel, 7-ZIP isimli programı indirip, program Files\7-zip içerisindeki 7z.exe dosyasını bir klasöre aktar. Ardından o klasöre ISO dosyasınıda aktar. Ve setup.bat adında dosya oluşturup içine bu kodu at.
Kod:@echo off. chcp 65001. title Kurulum. echo Dosyayı Çıkartmak istiyor musunuz? (Sistemden sisteme çıkartma süresi değişebilir) (E/H): set /p response= if /i "%response%"=="H" ( echo İşlem iptal edildi. Herhangi bir tuşa basarak ekranı kapatabilirsiniz. ) else if /i "%response%"=="E" ( echo İşlem başladı, pencereyi kapatmayın ve bekleyin. 7z.exe x dosya.iso -ofolder echo İşlem tamamlandı. ) else ( if not "%response%"=="h" if not "%response%"=="e" ( echo Geçersiz yanıt. Lüfen E veya H girin. Pencereyi kapatmak için herhangi bir tuşa basın. ) ) pause
Dosya. ISO kısmına, dosya adını yaz -o'dan sonraki kısma çıkartılacak klasör ismini yaz. Bu haliyle folder isimli klasöre ISO dosyasını çıkartacaktır. Bat to exe programı kullanırsan EXE dosyası haline gelecektir. Eğer grafiksel arayüz olsun istiyorsan, ChatGPT'ye bu BAT kodunu grafiksel arayüzlü Python koduna çevir diyebilirsin, ChatGPT'nin attığı koddaki tüm kütüphaneleri indirip ardından PyInstaller kütüphanesi ile Py'yi EXE'ye çevirebilirsin. Grafik kısmıyla uğraşamadım, ama grafik olsun diyorsanda yardımcı olacağım.
Geri dönüş yapamadım, kusura bakma cezalıydım.
Akşam deneyeceğim.
İşe yaradı ancak arayüz haline getirirken ChatGPT sapıtıyor. Python ile olmadı C# ile denedim bu sefer de kodlarla uyuşmazlık falan oldu. Bir şey soracağım acaba INNO ile olur mu?
Grafik konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirimçok cafcaflı bir şey olamasına gerek yok.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.