Bina iç tesisatında sorun varsa ne yapmalı?

Neko-chan

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yaklaşık 5 gündür hız testlerinde 25 Mbps çıkan internetim 8-9 Mbps çıkmaya başladı. Ayrıca oyun esnasında internet kullanımı yapıldığında inanılmaz bir ping artışı olmaya da başladı. İnternet servis sağlayıcım Netspeed ile görüştüğümde bana sorunun bina iç tesisatından kaynaklı olduğunu gönderdikleri internet değerlerini modemimden alamadığımı söylediler. Şimdi bu durumda pası bana attılar ve sorunu benim çözmemi bekliyorlar. Ne yapmalı kimi çağırmalı? Mahalle tesisatçısı bu işlerden anlar mı? Ölçüm yapacak cihazları bulunur mu? Sorun 1 hafta öncesine kadar yoktu her şey bir günde başladı ve hala devam ediyor.

Benimde evime gelen türknet görevlisi iç tesisatın eski yeterli hızı alamazsın dedi. Ben ana bağlantıdan daireme hat çektirdim. Onu da mecbur elektrikçi çağırarak yaptım. Yani bu gibi durumlarda sizin yapmanız gerekiyor.
Kablonet kendi hattını kendisi çekiyor fakat diğerlerinde mahalleden elektrikçi çağırmanız gerekmekte.

O personeller ölçüm yapacak cihazı yanlarında bulunduruyorlar, tesisattan bana gelen hız 80 M idi, yukarı eve çektim orada da aynı çıktı. Yani elektrikçinin çekmiş olduğu hat kusursuz idi.

Elektrik işlerinden anlayan, bu tip kabloları çekmeyi bilen birini bulacaksın. Kablo, telekomun kutusundan sizin evin içine kadar nereden gelecek diye önce bir keşif yapılacak. Daha sonra metre olarak kaç metre kablo gideceği hesaplanacak kaba olarak. Örneğin 20 metre gibi. 3-5 metre fazla kablo almakta fayda var. Sonra gidip güzel bir kablo alın CAT6 veya CAT7 S/FTP olursa kaliteli olur, elektrik kablolarından ve etraftaki manyetizmadan etkilenmez. Sonrasında ise kablo çekilecek ve sorunsuz bir altyapıya kavuşacaksın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı