Bina için internet altyapısı talebi nasıl yapılır?

fettahugz

Femtopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar,

Yeni bir bina aldık ve şu an internet altyapısı bulunmuyor. Bu konuda birkaç sorum var, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

1. Altyapı talebi nasıl yapılır? Hangi operatörlere başvurmalıyım? (Türksat, Türk Telekom, Turkcell Superonline gibi).

2. Altyapı talebi bireysel bir bina için yapılabiliyor mu? Yoksa toplu bir talep mi olması gerekiyor?

3. Eğer altyapı talebi kabul edilirse, ücretli mi olur? Tahmini maliyetler ne kadar çıkar?

4. Altyapı uzak bir noktadan çekilecekse, süreç uzar mı? Özel bir şey yapmam gerekiyor mu?

5. Bazı insanlar uydu internet (Starlink gibi) öneriyor, bu geçerli bir çözüm mü? Hızı yeterli olur mu?

6. Türksat Kablonet gibi devlet destekli altyapılar daha hızlı kurulum yapar mı?

Amacım, binam için en hızlı ve kaliteli internet altyapısını kurdurmak. Daha önce bu süreçten geçen veya bilgisi olan arkadaşlar varsa, tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar,

Yeni bir bina aldık ve şu an internet altyapısı bulunmuyor. Bu konuda birkaç sorum var, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

1. Altyapı talebi nasıl yapılır? Hangi operatörlere başvurmalıyım? (Türksat, Türk Telekom, Turkcell Superonline gibi).

2. Altyapı talebi bireysel bir bina için yapılabiliyor mu? Yoksa toplu bir talep mi olması gerekiyor?

3. Eğer altyapı talebi kabul edilirse, ücretli mi olur? Tahmini maliyetler ne kadar çıkar?

4. Altyapı uzak bir noktadan çekilecekse, süreç uzar mı? Özel bir şey yapmam gerekiyor mu?

5. Bazı insanlar uydu internet (Starlink gibi) öneriyor, bu geçerli bir çözüm mü? Hızı yeterli olur mu?

6. Türksat Kablonet gibi devlet destekli altyapılar daha hızlı kurulum yapar mı?

Amacım, binam için en hızlı ve kaliteli internet altyapısını kurdurmak. Daha önce bu süreçten geçen veya bilgisi olan arkadaşlar varsa, tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.
1- Bölgende TT altyapısı varsa müdürlüğe giderek dilekçe vermelisin apartman sakinlerinin de imzasıyla.
2- İlkinde cevapladım.
3- Gidip bilgi almalısın. Yapmak istemezlerse parayla da yapmazlar.
4- Uzar. Yapsan da BTK olsun CİMER olsun biz karışamıyoruz diyorlar çünkü TT özelleştirilmiş şirket durumunda.
5- Oyun oynuyorsan ping çok olur.
6- Belki de bölgende Superonline,TT veya Kablonet var, bunu sorgulamalısın altyapı sorgulama sitelerinden. Hayır devletin de hissesi olsa bir şey değişmez. Amaçları kar etmek.

1-Bölgenizde %90 garanti TTnet bulunuyordur. Türk telekom başvurun ve Varsa Turkcell.

2-Toplu talep olduğunda süreci hızlandırıyorlar.(Sözde)Bireysele de çekiliyor onaylanırsa.

3- Altyapı işlemi ücretsiz yapılıyor.

4-Sizin birşey yapmanız gerekmiyor.Genelde mahalle içiyse direk sokaktan binaya çekiyorlar.Süreç uzayabilir.

5-Henüz daha erken bence. Altyapılı internetten devam. Altyapı olmuyorsa superbox var ancak pahalı.

6-Bilgim yok anca tahminimce hepsi yavaş çalışır.

Bu süreçten bende geçtim sokaktan binaya yaklaşıi 6-7 ayda getirdiler İstanbulda. Uzun süre internetsiz kaldık maalesef. Bir işlem yapıyorlardı en az 1 ay gelmiyorlardı.Arayıp hızlandırın desende işe yaramıyor. Adamların keyfine bağlı. Allah Akıl fikir versin şimdiden.(Türk Telekom Fiber.)

1- Bölgende TT altyapısı varsa müdürlüğe giderek dilekçe vermelisin apartman sakinlerinin de imzasıyla.
2- İlkinde cevapladım.
3- Gidip bilgi almalısın. Yapmak istemezlerse parayla da yapmazlar.
4- Uzar. Yapsan da BTK olsun CİMER olsun biz karışamıyoruz diyorlar çünkü TT özelleştirilmiş şirket durumunda.
5- Oyun oynuyorsan ping çok olur.
6- Belki de bölgende Superonline,TT veya Kablonet var, bunu sorgulamalısın altyapı sorgulama sitelerinden. Hayır devletin de hissesi olsa bir şey değişmez. Amaçları kar etmek.
Hocam zaten bina bizim ailece oturacaz turknet üzerinden sokagimizda bulunan diğer binalarda baktım onlardada yok

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı