@EkmekArasiHDD Nokia 7353 normalde 4/8/12-24'e kadar mdu port ile ftth/eth verilir. (daireye göre) bu dairede ETH değil, DSL olarak reglet ffp üzerinden DSL, modem uzerinde (RJ11 porta) giriyor. Yani, dedikleriniz doğru hocam. İsam'ın arkasında reglet var doğru. İsam üzerindeki DSLAM Pt'de calisiyor, dikkatli bakmamisim, fotodaki 7353 Isam'ı görünce fttb/eth mdu port dagitimi olduğunu düşünmüştüm fakat dediğiniz gibi bu fttb/dsl'dir.
Arkadaşın modem arayüzünü atmasına gerek yok, fttb/eth'ler sadece router verilir. Fttb/dsl'de modem/router veriliyor. Arkadaştaki modem/router. Bu durum da RJ45 üzerinden degil, RJ11 portundan hizmet alıyor.
Cat6 kullanıyorum demiş konuyu tekrardan göz geçirdim fakat Cat6 üzerinde rj45 değil, rj11 cakilidir, Modemin rj11 portuna giriyordur.Arkadaş kablo eve Ethernet ile geliyor dedi o nasıl oluyor hocam.
CAT6 kullanıyorum demiş konuyu tekrardan göz geçirdim fakat CAT6 üzerinde RJ45 değil, RJ11 cakilidir, modemin RJ11 portuna giriyordur.
Ben baştan anlamıştım hocam. Dediğim gibi o kutudaki regletleri görmem bile yetti.@EkmekArasiHDD Nokia 7353 normalde 4/8/12-24'e kadar mdu port ile ftth/eth verilir. (Daireye göre) Bu dairede eth değil, dsl olarak reglet ffp üzerinden dsl, modem uzerinde (rj11 porta) giriyor. Yani, dedikleriniz doğru hocam. isam'ın arkasında reglet var doğru. isam üzerindeki dslam pt'de calisiyor, dikkatli bakmamisim, fotodaki 7353 isam'ı görünce fttb/eth mdu port dagitimi olduğunu düşünmüştüm fakat dediğiniz gibi bu fttb/dsl'dir.
Arkadaşın modem arayüzünü atmasına gerek yok, fttb/eth'ler sadece router verilir. Fttb/dsl'de modem/router veriliyor. Arkadaştaki modem/router. Bu durum da rj45 üzerinden degil, rj11 portundan hizmet alıyor.
Fiber yazısı Türk Telekomun bu tip altyapıları fiber olarak görmesinden ibaret. Ha dönüşüm olabilir ama kutuya bakıp sizde zaten fiber var diyerek de umursamazlık da yapabilirler ama temelde çok basit olur. Zaten binaya gelen bir fiber var. Bu kutuyu kaldırıp bölücü kasetler ile sadece fibere çevirecekler hepsi bu.Evet hocam öyle.
3 delikli telefon prizlerini RJ11'e dönüştüren kablo kullanılıyor galiba.
Son olarak binadaki fiber panosu gerçek fiber değil mi dönüşüm olmaz mı VDSL'den fibere.
Fiber internet yazan panonun bir amacı yok mu yani.
Ben baştan anlamıştım hocam. Dediğim gibi o kutudaki regletleri görmem bile yetti.
Fiber yazısı Türk Telekom'un bu tip altyapıları fiber olarak görmesinden ibaret. Ha dönüşüm olabilir ama kutuya bakıp sizde zaten fiber var diyerek de umursamazlık da yapabilirler ama temelde çok basit olur. Zaten binaya gelen bir fiber var. Bu kutuyu kaldırıp bölücü kasetler ile sadece fibere çevirecekler hepsi bu.
Ethernetten kastı yüksek ihtimal ethernet kablosunun 2 teline RJ11 çakarak kullanıyor. Sonuçta ethernet kablolarını kesip RJ11'e çakarsanız rahatça kullanabilirsiniz. Bunların hiç birisi ethernet kablosu falan değil. Bildiğimiz CAT6 telefon kablosu.Arkadaş kablo eve Ethernet ile geliyor dedi o nasıl oluyor hocam.
Ethernet'ten kastı yüksek ihtimal Ethernet kablosunun 2 teline RJ11 çakarak kullanıyor. Sonuçta Ethernet kablolarını kesip RJ11'e çakarsanız rahatça kullanabilirsiniz. Bunların hiçbirisi Ethernet kablosu falan değil. Bildiğimiz CAT6 telefon kablosu.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.