Binadaki garip altyapı sorunu ve Millenicom

Semre57

Megapat
Daha fazla  
Yıllardır turktelekom kullaniyordum. 16Mbit paket olmasına rağmen 3-4MBIT'i aştığım olmadı. Ev çok mu yeni değil aslında altyapının vdsl/fiber olmaması normal fakat altyapı ADSL bile olsa en azından bir 8MBit'i bile göremedim. İşin ilginci aynı binada 3 ya da 2 kat ustumuzdeki komsumuzun turktelekom kullanarak 24Mbit'e yakin hız alması. Laptoptan bağlanıp indirme yapıyordum Wi-Fi tam çekmemekle birlikte 2/2.5MB indirme yapıyordum (komşudab). Bunca hikayeyi anlatma sebebim şu; aynı binada aynı altyapıya sahip olmamiz gerekiyor. Nasıl bir ekstrem durum olabilir de o 24Mbit alırken ben 3'den fazla alamıyorum? Anlamadım. Şunu da ekleyeyim bizim modemi ADSL'e bagladigimiz yer biraz farkli. 3 ağızlı bir priz var. 3 ağızlı fişi takiyoruz fisin ucundaki DSL'i de modeme. Normalde böyle değil ADSL olduğu için mi onu da anlamış değilim. Geçtiğimiz ay iptal ettik Telekom'u. Millenicom'a geçmeyi düşünüyorum. Uzun uzadıya konuştum desteklerinin bu kadar iyi ve hızlı olması da beni TurkNet'ten caydırdı diyebilirim. Ve yine Millenicom'un su an ilk ay bedava kampanyası yok ama kullanan varsa davet kodu paylaşırsa ikimiz de 1'er ay bedava yararlanabiliriz. Böylelikle denemiş de olurum. Teşekkürler.
IMG_20200116_141917.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Komşunuz binanın dağıtım kutusuna yeni kablo çekmiş olabilir. Ayrıca 24 Mbps hız alıyorsa vdsl altyapısı olabilir sizde hala adslde kaldığınız ve eski kablo kullandığınız için düşük hız alıyor olabilirsiniz.

Türknet den çok daha iyi Millenicom emin olabilirsin. Türknet den geçtim bende zaten. Diğer soruların için mailden ulaşabilirsin.
Davet Kodum: EB15BA7A
Mustafa Kaya
@Semre57

@perseverance referansini kullandım hayırlı olsun :) kurulumlu ile kurulumsuz arasındaki fark ne? Kurulum dediği sadece modem kurulumu mu? Yoksa kablolarla ilgili bir swt var mi? Biz kurulumsuz seçtik dediler ki ankastreye baglariz elektrikçi cagirirsiniz ankestreden sonra bi is gerekiyor mu ki?
Modem kurulumu ise ben yaparım eve kadar kablo cekicez dediler ne demek istediklerini anlamadım para tuzağı herhalde diye düşündüm çünkü modem kurulumu çok basit bi iş. Onun dışında ne var?

@perseverance referansini kullandım hayırlı olsun :) kurulumlu ile kurulumsuz arasındaki fark ne? Kurulum dediği sadece modem kurulumu mu? Yoksa kablolarla ilgili bir swt var mi? Biz kurulumsuz seçtik dediler ki ankastreye baglariz elektrikçi cagirirsiniz ankestreden sonra bi is gerekiyor mu ki?
Modem kurulumu ise ben yaparım eve kadar kablo cekicez dediler ne demek istediklerini anlamadım para tuzağı herhalde diye düşündüm çünkü modem kurulumu çok basit bi iş. Onun dışında ne var?
Kullandığın için sağol dostum 😊. Evde kurulum hizmeti alırsan; İlk önce TTelekom ekipleri gelip bina girişindeki kablo kutusuna sana ait olan kabloları etiketliyorlar. Sonra Millenicomdan arayıp senden randevu talep ediyorlar. Randevu tarihinde Millenicomdan arkadaş gelip hem sana sözleşmeyi imzalatıyor hemde modem kurulumunu yapıp çalışıp çalışmadığını kontrol ediyor.(120₺ galiba)
Diğer türlü; TTelekom ekipleri kabloyu etiketliyorlar. (Üstünde adın yazar). Sonra sen sizin eve giden kabloyu bulup etiketlenen kablo ile ikisini bağlıyorsun. (Ya da bilmiyorsan o işi elektrikçi yapabilir ama basit bir işlem.)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı