Binance pool eksik ödeme geliyor

Yani 15 gündür bu işle ilgileniyorum. 15 gün öncesinde de mining de kısıtlamalar vardı. Buna rağmen 45 Mh/s alıyordum. Şu an programda 45 mh/s ile kazı yapmasına rağmen Binance Pool'da istatistik kısmında 26 mh/s ile veri geldiği gözüküyor. Herkesin değerlerin şu son 2 gündür bu şekilde düşüşte mi?

Şimdi şu kırmızı yazıyla olan uyarı dikkatime takıldı. Bu ne demek?
@emircanunlts hocamın da dediği gibi çok fazla Stale (geçersiz) paylaşımınız var hocam. OC yada UV ayarlarınız kartı zorluyor muhtemelen ve kart paylaşımı iptal ediyor bu sebeple de kazançta sorun oluyor hocam çok yüksek ihtimalle. Oc ayarlarınız ne şekilde eğer Nvidia ise yardımcı olmaya çalışayım. Amd ise maalesef yardımcı olamayacağım.

@emircanunlts hocamın da dediği gibi çok fazla stale (geçersiz) paylaşımınız var hocam. OC ya da UV ayarlarınız kartı zorluyor muhtemelen ve kart paylaşımı iptal ediyor bu sebeple de kazançta sorun oluyor hocam çok yüksek ihtimalle. OC ayarlarınız ne şekilde eğer NVIDIA ise yardımcı olmaya çalışayım. AMD ise maalesef yardımcı olamayacağım.

Ekran görüntüsü paylaşıyorum hocam, kart 2070s.

Dosya Ekleri

• 20211005_153438.jpg
    20211005_153438.jpg
    398,5 KB · Görüntüleme: 80
Ekran görüntüsü paylaşıyorum hocam, kart 2070s.
Çok iyi hocam aynı karta sahibiz. Zannımca sizdeki model Gıgabyte windforce 3x modeli olsa gerek. Bendeki Asus dual Rtx2070S. Benim kartım micron belleklere sahip olduğundan Memory clock'u max +800 yapabiliyorum. Daha fazlası kartı zorluyor ve kart siyah ekrana düşüyor. Fakat siz şanslısınız ki sizin kart hynix ya da samsung belleklere sahip. Buda mining konusunda daha fazla OC yapmanıza olanak sağlıyor size. Ben şuana kadar en fazla 42.8 Mh alabilirken siz 45 leri görebilmişsiniz. Fakat size tavsiyem Memory oc nizin max değerini bulmak. Örneğin +1100 den başlayıp +50 değerlerle yavaş yavaş arttırmak ve her arttırmada en az 15-20 dakika bekleyin ki kartın hata verip vermeyeceği değeri bulasınız. Ayrıca bu değer size uzun vadede şuandaki olduğu gibi geçersiz paylaşım verirse yine düşük seviyelere çekin OC değerini yavaş yavaş. Yoksa 24 saatlik kazımınızda kazanç bayağı azalır hele de binance pool da çok fark eder. Aynı karta sahibiz, kartımla birçok farklı ayarla farklı coin, pool ve miner programı denemem oldu. Bu sebeple rahatlıkla bunları size önerebilirim. Diğer ayarlar konusunda yardım lazım olursa yardımcı olmaya çalışırım.
Şunu da eklemek isterim ki kartın çekirdek Mhz değerini 1050 yada 1100 gibi değerlere sabitlersen mining yaparken hem kart daha az ısınır hem daha az watt çeker hem de performans kaybı yaşamazsın. Çünkü ethash algoritması ile kazım yaparken (yani eth kazarken) kart sadece Vram frekansını kullanır çekirdek frekansını kullanmaz. O sebeple de mining esnasında çekirdek frekansını düşük bir değere sabitlersen çok işine yarar.
Aşağıdaki ayarlar da benim karttan. Çekirdek frekansı Afterburner den 1050 ye sabitledim ve tüketim max. 105 watt.

Dosya Ekleri

• Ekran asda.JPG
    Ekran asda.JPG
    43,4 KB · Görüntüleme: 70
  • wewe.JPG
    wewe.JPG
    55,9 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleme:
Çok iyi hocam aynı karta sahibiz. Zannımca sizdeki model Gigabyte Windforce 3X modeli olsa gerek. Bendeki ASUS Dual RTX2070s. Benim kartım Micron belleklere sahip olduğundan Memory Clock'u Max +800 yapabiliyorum. Daha fazlası kartı zorluyor ve kart siyah ekrana düşüyor. Fakat siz şanslısınız ki sizin kart Hynix'ya da Samsung belleklere sahip. Bu da mining konusunda daha fazla OC yapmanıza olanak sağlıyor size. Ben şu ana kadar en fazla 42.8 mh alabilirken siz 45leri görebilmişsiniz. Fakat size tavsiyem Memory OC nizin Max değerini bulmak. Örneğin +1100'den başlayıp +50 değerlerle yavaş yavaş arttırmak ve her arttırmada en az 15-20 dakika bekleyin ki kartın hata verip vermeyeceği değeri bulasınız. Ayrıca bu değer size uzun vadede şuandaki olduğu gibi geçersiz paylaşım verirse yine düşük seviyelere çekin OC değerini yavaş yavaş. Yoksa 24 saatlik kazımınızda kazanç bayağı azalır hele de Binance pool da çok fark eder. Aynı karta sahibiz, kartımla birçok farklı ayarla farklı coin, pool ve miner programı denemem oldu. Bu sebeple rahatlıkla bunları size önerebilirim. Diğer ayarlar konusunda yardım lazım olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Çok teşekkür ederim bilgileriniz için hocam. Ventus modelini kullanıyorum, Memory clock +1500 kadar ekleyebiliyorum ve 46,500 mh/s kazıma ulaşıyorum. Kartı zorlamayım diye +1400'e çektim ancak kurtarmıyormuş demek ki. Bende 1270'e çektim tekrar. Şu anda bir kırmızı uyarıyla karşılaşmadım, boşta 44 mh/s ile kazım yapıyor.

DipNot: Çekirdek Frekansı dipledim ancak voltajda herhangi bir azalma olmadı. Bende -200 de bıraktım daha ellemedim.

Çok teşekkür ederim bilgileriniz için hocam. Ventus modelini kullanıyorum, Memory clock +1500 kadar ekleyebiliyorum ve 46,500 mh/s kazıma ulaşıyorum. Kartı zorlamayım diye +1400'e çektim ancak kurtarmıyormuş demek ki. Bende 1270'e çektim tekrar. Şu anda bir kırmızı uyarıyla karşılaşmadım, boşta 44 mh/s ile kazım yapıyor.
Valla çok şanslısınız hocam Ventus Samsung Vramli diye biliyorum ve keşke bende de olsa :) Samsung'un mining performansı çok iyi gerçekten. Açıkçası aynı kartla başkalarının 4-5 Mh daha fazla hızla kazması bazen sinirimi bozmuyor değil ama bendeki lanet Micron Vramler ancak bu kadar. Ne yapalım buna da şükür.

Arkadaşlar aksamalar yaşıyorum, verimli kazım yapmıyor şu anda. Miner programını değiştirmek istiyorum (Phoenix kullanıyorum). T-rex NVIDIA için daha uygunmuş. Stabil ve daha verimli çalışıyormuş. Binance Pool'a ödeme yapacak şekilde, aynen şu anki gibi nasıl ayarlayabilirim ve nereden indirebilirim bu miner programını.

Arkadaşlar aksamalar yaşıyorum, verimli kazım yapmıyor şu anda. Miner programını değiştirmek istiyorum (Phoenix kullanıyorum). T-rex NVIDIA için daha uygunmuş. Stabil ve daha verimli çalışıyormuş. Binance Pool'a ödeme yapacak şekilde, aynen şu anki gibi nasıl ayarlayabilirim ve nereden indirebilirim bu miner programını.
T-Rex is a simple in use and highly optimized mining software. bu siteden indirebilirsin. Miner programını ayarlamak için ise inen klasörün içinde eth-2miners diye bir bat dosyası var. Onu düzenle deyince bir not defteri açılacak orada "stratum+tcp://eth.2miners.com:2020" olan kısmı "ethash.poolbinance.com:3333" ile değiştir. Daha sonra ise "0x1f75..........." diye devam eden kısmı silip o kısma binance poolda oluşturduğun işçinin ismini yazmalısın. Binance poolda işçiler kısmına tıklayınca orada çıkan isim. Daha sonra dosyayı kaydedip çık ve bu düzenlediğin dosyayı çalıştır. Fakat windows güvenliği t-rex miner programını engelleyebilir. Güvenlikten miner programını çalışmaya izin ver demen gerek.
Eğer biraz ingilizcen varsa yada çeviri ile bakmak istersen binance nin mining rehberi şu linkte:

T-Rex is a simple in use and highly optimized mining software. bu siteden indirebilirsin. Miner programını ayarlamak için ise inen klasörün içinde ETH-2miners diye bir BAT dosyası var. Onu düzenle deyince bir not defteri açılacak orada "stratum+tcp://eth.2miners.com:2020" olan kısmı "ethash.poolbinance.com:3333" ile değiştir. Daha sonra ise "0x1F75...." diye devam eden kısmı silip o kısma Binance poolda oluşturduğun işçinin ismini yazmalısın. Binance poolda işçiler kısmına tıklayınca orada çıkan isim. Daha sonra dosyayı kaydedip çık ve bu düzenlediğin dosyayı çalıştır. Fakat Windows güvenliği T-Rex Miner programını engelleyebilir. Güvenlikten miner programını çalışmaya izin ver demen gerek.
Eğer biraz ingilizcen varsa ya da çeviri ile bakmak istersen Binance'nin mining rehberi şu linkte:

Hocam resimlerdekilerden hangisini gireceğim. Binance pool kimliğini finans kısmından girmem gerekmiyor mu? 2.resimdeki?

Dosya Ekleri

• resss.png
    resss.png
    41 KB · Görüntüleme: 50
  • x12.JPG
    x12.JPG
    18,6 KB · Görüntüleme: 65
Hocam resimlerdekilerden hangisini gireceğim. Binance pool kimliğini finans kısmından girmem gerekmiyor mu? 2.resimdeki?
Hocam indirdiğin dosyada ETH-2miners dosyasını düzenle diyince kodda -o diye bir yer var o kısımdan sonraki "stratum+tcp://eth.2miners.com:2020" yazan yeri silin aynı yere "stratum+tcp://ethash.poolbinance.com:1800" bunu yazın. Yalnız baştaki ve sondaki üstten tireleri silin yani tirenin içindekileri yazın stratum+tcp... diye başlayan kısmı. Daha sonra ise ikinci yapmanız gereken yine kodda -u diye bir kısım var orada "0x1f75e......." diye bir bölüm var onu silin ve yerine ismailetherium yazın. Daha sonra kaydedip çıkın ve bu dosyayı çalıştırın. Bunların dışında girmeniz yada yapmanız gereken birşey yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı