Binaya Nasıl Fiber Altyapı Getirilebilir?

Oturduğumuz ev kira bizde yönetici yok ben Manavgattayım adamın 50 tane evi var. Gelen adam eski bina olduğu için tesisat eski diye duvar kırılacak diyor. Önceden internet kullandık. Bakır kabloyu dışardan çektirdik. Şimdi de içerden hat bağlı. Bizim bina da 20 senelik inşaatken taşındık ilk zaten biz oturduk. 20 senelik binada bakır altyapı var şimdi bina da altyapı gözükmüyor müdürlükteki fiber dönüşüm birimindeki adama yazdım binada bütün bakır hatlar dolu bunun çözümü fiber dönüşüm dedi. Adam bana fiber kabloyu elektrikçiye çektir diyor. Bizim durum sıkıntılı biraz siz çekin dedim biz çekmiyoruz dedi. Ben TurkNet kullanıyorum karşı komşu TurkNet kullanıyor altımdaki Turkcell Superonline kullanıyor onun yan tarafı D-Smart Net kullanıyor altımdakinin altı Türk Telekom kullanıyor onun altındaki de Türk Telekom kullanıyor. Bazı yerlerde görüyorum. Türk Telekom fiber dönüşümde fiber kabloyu binaya para vermeden çekiyor ama bunlar benden kabloyu benden çektirmemi istiyor. Bizde de bazen hız düşüyor bazen yükseliyor. Çözümü nasıl olur?

Çözüm Allah'a emanet galiba hocam tek seçenek ev değiştirmek bizim sonuç bariz ve belli bizim komple hatta şehirde fiber var fiberoptik çukuruda apartmanın 5 metre önünde karşı apartmanda fiber var sadece bizde yok bu bağlatma işi sizin mütayitin artık kendisine kalmış çünkü yönetici yok sizde sıkıntı.

Kendisi yapıyor zaten binayı

GÜNCELLEME

2 gün önce Türk Telekom binaya fiber kablo çekmiş. Hiçbir yeri aramadık. Talepte de bulunmadık. Şu an kablo bina girişinde. Dün evin önüne Türk Telekom ekipleri geldi fiber kablo çekiyorlardı ve evin önündeki yeri boyamışlar personelin birisi fotoğraf çekiyordu bizim binaya kablo çekmişsiniz dedim evet dedi buraya fiber mi çekilecek dedim evet 15-20 gün içinde binada çalışma yapılacakmış. Türk Telekom personeli söyledi.

Abiler konuyu güncellemeye fırsatım olmadı. 20 yıllık binaya da fiber altyapıyı getirdik. 16 Temmuz da dönüşüm yaptık TurkNet Özgür İletişim Fiber 100 paketini kullanıyorum. Modem Huawei LG8245X6-50 Wi-Fi 6. GPON terminal de Nokia G-010G-R. Bölgedeki fiber saha Ericsson saha yani Alcatel-Lucent saha olduğu için kurulum ekibi Nokia GPON terminal taktı. Bana burdan yardımcı olan abilerime teşekkür ediyorum.

Dosya Ekleri

• 20240513_171845.jpg
    166,5 KB · Görüntüleme: 188
  • 20240513_171858.jpg
    79,8 KB · Görüntüleme: 193
Son düzenleme:
Merhaba. Konuyu tekrar ön plana çıkartıyorum. Adresimde toplu talep gelirse çalışmaların başlatılacağı yazıyor fakat bina olarak hepimiz açık kapıdan talep istedik zaten. Nasıl bir toplu talep olması gerekiyor?

Dilekçe ile başvurudan bahsediyorlardır yüksek ihtimal. Bina yöneticiniz imza toplayıp bunu müdürlüğe iletmesi gerekiyor.

Merhaba, binadaki herkes fiber altyapı istiyorsa bulunduğunuz bölgedeki müdürlüğe dilekçe vermeniz gerekiyor. Dilekçe de isteyen herkesin ad soyad imzası gerekiyor.

Merhaba, binadaki herkes fiber altyapı istiyorsa bulunduğunuz bölgedeki müdürlüğe dilekçe vermeniz gerekiyor. Dilekçe de isteyen herkesin ad soyad imzası gerekiyor.

Anladığım kadarıyla siz açık kapıdan talep verdiniz ve kabul oldu şu an yapamıyor muyuz bina zaten 4 katlı 4 daireli şansımı denemeli miyim?

Ekleme: Binada internet kullanan 1 kişi var

Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla siz açık kapıdan talep verdiniz ve kabul oldu şu an yapamıyor muyuz bina zaten 4 katlı 4 daireli şansımı denemeli miyim?

Ekleme: Binada internet kullanan 1 kişi var
Benim başvuru karışık oldu biraz. Ben Açık Kapı üzerinden talep oluşturdum. Müdürlükten dönüşüm ekibi beni aradı. Bina sahibiyle görüşün kablo geçirmek için küçük bi delme işlemi yapacaz dedi. Ben de bina sahibi biraz arıza diye uzadı. Ben istemeden geldi fiber altyapı . Benim yan binaya fiber altyapı çekildi sonra da bizim binaya fiber altyapı çektiler. Benim bulunduğum bölgedeki binaların hepsinde fiber var. Türk Telekom fiber dönüşüm ekibine de sordum. Ben istedim fiber altyapı gelmedi talep oluşturmadan geldi dedim. Müdürlük fiber altyapı olmayan binalara da yatırım yapıyor BTK baskı yapıyormuş bi de binalardaki internet kullanımı yoğun dediler. Çok iyi dedim bende. Ben biraz bürokrasi kısmını hızlandırdım. Türk Telekom Ankara genel müdürlükte çalışan bi yetkiliyle görüştüm sağolsun bürokrasi kısmı halletti. Yani bizim bina 7 daire 5 daire de abonelik var. 4 daire den 2 si isterse olur ama Türk Telekom da bi tanıdığınız varsa bürokrasi kısmı halledilir. Türk Telekom önce sizden başvuru alıyor. Başvuruyu Ankara genel müdürlük sabit erişim direktörlüğüne gönderiyor. Bütçe çıkarsa altyapı kurulumu yapılıyor.

Bürokrasi kısmı hallolur ama senin talebin sonucu değil TT'nin zaten oraya altyapı planlanması olduğu için mi geldi yani yanlışmı anlamışım. Ben o kadar şanslı olduğumu sanmıyorum

Bürokrasi kısmı hallolur ama senin talebin sonucu değil TT'nin zaten oraya altyapı planlanması olduğu için mi geldi yani yanlışmı anlamışım. Ben o kadar şanslı olduğumu sanmıyorum
Ben Açık Kapı üzerinden talep oluşturdum. Fiber dönüşüm ekibi kabloyu sana veririz elektrikçiye çektir dediler. Bende gerek yok dedim. Sonra ben istediğim halde talep etmeden geldi .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…