Binaya Nasıl Fiber Altyapı Getirilebilir?

Ben açık kapı üzerinden talep oluşturdum. Fiber dönüşüm ekibi kabloyu sana veririz elektrikçiye çektir dediler. Bende gerek yok dedim. Sonra ben istediğim halde talep etmeden geldi 😁.

Sizin binada fiber dolabı var mıydı yoksa onu koyduktan sonramı arayıp söylediler kabloyu siz çekin diye. Bizim binada fiber dolabı da yok onunda yerleştirilmesi gerekiyor.

FTTX-V2 VDSL2 altyapı kullanıyoruz şu anda.

Ben açık kapı üzerinden talep oluşturdum. Fiber dönüşüm ekibi kabloyu sana veririz elektrikçiye çektir dediler. Bende gerek yok dedim. Sonra ben istediğim halde talep etmeden geldi 😁.

Nasıl oldu o iş bende talep oluşturdum adam arıyor bekleyeceksin diyor ocak ta falan yapmıştım başvuru.

@umutk830 hocam böyle bir talep oluşturdum belirtmediğim eksik birşey varmıdır acaba?
1742033663918.png

@umutk830 hocam böyle bir talep oluşturdum belirtmediğim eksik birşey varmıdır acaba?
1742033663918.png
yaklaşık 1 hafta sonra gidip dilekçe vericem belki daha işlevsel olur

@umutk830 hocam böyle bir talep oluşturdum belirtmediğim eksik bir şey var mıdır acaba?Eki Görüntüle 2445974

Yaklaşık 1 hafta sonra gidip dilekçe vereceğim belki daha işlevsel olur.

İkisi de işlevli olabilir ben dilekçe yazmıştım direk benim ilçedeki müdürlüğe gelmiş adam aradı beni ama oradaki eleman tam bir şey neyse proje falan fistan dediler zaman lazım hemen olmaz falan dediler bana bakalım nasıl olacak Tivibu satmaya çalışıyor bana uyanıklar.

İkisi de işlevli olabilir ben dilekçe yazmıştım direk benim ilçedeki müdürlüğe gelmiş adam aradı beni ama oradaki eleman tam bir şey neyse proje falan fistan dediler zaman lazım hemen olmaz falan dediler bana bakalım nasıl olacak Tivibu satmaya çalışıyor bana uyanıklar.
dilekçede sadece senin imzan mı vardı yoksa bina sakinlerinden imza topladınmı şanslıymışssın

arada bi sorabilirsin ne haldeler diye seni geçiştirmiş olmasınlarda.

Dilekçede sadece senin imzan mı vardı yoksa bina sakinlerinden imza topladın mı şanslıymışssın.

Arada bir sorabilirsin ne haldeler diye seni geçiştirmiş olmasınlarda.

İlk kendim verdim açık kapıdan sonra normal imzali kağıt verdik 9 kişi imzası vardı evler müstakil 10 dakikalık yerde fiber vardı zaten aktif değildi ama o arayan konuştuğum eleman sevmedim acayip acayip konuşuyor geçiştirmeye çalışıyor.

Sizin binada fiber dolabı var mıydı yoksa onu koyduktan sonramı arayıp söylediler kabloyu siz çekin diye. Bizim binada fiber dolabı da yok onunda yerleştirilmesi gerekiyor.

FTTX-V2 VDSL2 altyapı kullanıyoruz şu anda.
Bulunduğum bina 20 yıllık bakır altyapı vardı. Ankastre nin olduğu yere önce turuncu fiber kablo koydular. Sonra Türk Telekom fiber dönüşüm ekibi binanın önünde kazı yapıyorlardı. Benim bulunduğum bina ve yan binaya 15-20 gün içinde fiber çekileceğini söylediler. Yan binaya daire içi kablolama yapan ekibe söyledim. Bizim binaya da fiber çekilcek mi diye kablo da geldi dedim. Binaya bi baktılar. İş emri gelirse yaparız dediler. Sonra bizim binaya da geldiler bütün dairelere fiber kablolar çekildi delme işlemi yapılmadı. Buatlardan daire içine çekildi. Bütün daire içi fiber kabloları bina girişine getirdiler oraya kablo kanalı yaptılar. Daire içi kablolama yapıldıktan sonra binaya fiber dağıtım kutusu koyulması gerekiyor. Ben LinkedIn'den Ümit Önal'a yazdım. Bana Aralık ayı ya da ondan önce olabilir dedi kutu takılacak dedi. Bende Türk Telekom Ankara genel müdürlükten bi yetkiliyle görüştüm bürokrasi kısmı halletim. Fiber kutu takıldı. Eve kadar fiber yani FTTH de fiber dağıtım kutusu olması gerekiyor.

Nasıl oldu o iş bende talep oluşturdum adam arıyor bekleyeceksin diyor ocak ta falan yapmıştım başvuru.
Abi ben Açık Kapı dan talep oluşturdum. Bina proje de olmadığı için kabloyu sana veririz elektrikçiye çektirirsiniz dediler kablo geçirmek için bi delme işlemi yapılır bina sahibinden izin alınması gerekiyor dediler. Bende o zaman uğraşmadım ama annem işten geldi bina girişine turuncu kablo koymuşlar dedi. Aşağıya indim. Baya şaşırdım bina sahibi istememiş dediler dedim. Yan binaya da çekmişler. Ondan sonra Türk Telekom dan adamlar geldi bina önünde kazı yapıyorlardı. 15-20 güne fiber gelecek dedi. Bende Türk Telekom Ankara genel müdürlükten bi yetkiliyle görüştüm bürokrasi kısmını halletim. Yani tanıdığın olursa işin biraz kolay oluyor.

@umutk830 hocam böyle bir talep oluşturdum belirtmediğim eksik birşey varmıdır acaba?Eki Görüntüle 2445974

yaklaşık 1 hafta sonra gidip dilekçe vericem belki daha işlevsel olur
Eksik yok bu şekilde de talep oluşturabilirsiniz ama bazı kaymakamlıklar bu talepleri müdürlüğe iletmiyor. Yetki alanımız dışında diye. Dilekçe de verebilirsiniz ama isteyen fazla olursa dikkate alınır. Genel de Türk Telekom talep sayısı fazla olursa dikkate alıyor.

Son düzenleme:
Bulunduğum bina 20 yıllık bakır altyapı vardı. Ankastrenin olduğu yere önce turuncu fiber kablo koydular. Sonra Türk Telekom fiber dönüşüm ekibi binanın önünde kazı yapıyorlardı. Benim bulunduğum bina ve yan binaya 15-20 gün içinde fiber çekileceğini söylediler. Yan binaya daire içi kablolama yapan ekibe söyledim. Bizim binaya da fiber çekilecek mi diye kablo da geldi dedim. Binaya bir baktılar. İş emri gelirse yaparız dediler. Sonra bizim binaya da geldiler bütün dairelere fiber kablolar çekildi delme işlemi yapılmadı. Buatlardan daire içine çekildi. Bütün daire içi fiber kabloları bina girişine getirdiler oraya kablo kanalı yaptılar. Daire içi kablolama yapıldıktan sonra binaya fiber dağıtım kutusu koyulması gerekiyor. Ben LinkedIn'den Ümit Önal'a yazdım. Bana aralık ayı ya da ondan önce olabilir dedi kutu takılacak dedi. Bende Türk Telekom Ankara genel müdürlükten bir yetkiliyle görüştüm bürokrasi kısmı halletim. Fiber kutu takıldı. Eve kadar fiber yani FTTH de fiber dağıtım kutusu olması gerekiyor.

Abi ben Açık Kapıdan talep oluşturdum. Bina proje de olmadığı için kabloyu sana veririz elektrikçiye çektirirsiniz dediler kablo geçirmek için bir delme işlemi yapılır bina sahibinden izin alınması gerekiyor dediler. Bende o zaman uğraşmadım ama annem işten geldi bina girişine turuncu kablo koymuşlar dedi. Aşağıya indim. Bayağı şaşırdım bina sahibi istememiş dediler dedim. Yan binaya da çekmişler. Ondan sonra Türk Telekom'dan adamlar geldi bina önünde kazı yapıyorlardı. 15-20 güne fiber gelecek dedi. Bende Türk Telekom Ankara genel müdürlükten bir yetkiliyle görüştüm bürokrasi kısmını halletim. Yani tanıdığın olursa işin biraz kolay oluyor.

Eksik yok bu şekilde de talep oluşturabilirsiniz ama bazı kaymakamlıklar bu talepleri müdürlüğe iletmiyor. Yetki alanımız dışında diye. Dilekçe de verebilirsiniz ama isteyen fazla olursa dikkate alınır. Genel de Türk Telekom talep sayısı fazla olursa dikkate alıyor.

Fiber dağıtım kutusu takılmasını mı hızlandırdınız, benim için hızlandırmaya gerek yok :Dtakılacağı kesinleşsin yeter benim için. Bide şeyi soracağım adamlar binanıza turuncu kabloyu sizi arayıp kabloyu verelim dedikten sonramı çektiler.

Kendim için ekleme: Türk Telekomun sitesinden baktığımda FİBER hizmeti alabileceğim gözüküyor fakat dairede bırakın fiber kutusunu turuncu kablo bile yok

Siteden Fiber Paketi alsam iptal mi ederler yoksa daireye kablo mu çekerler.

Fiber dağıtım kutusu takılmasını mı hızlandırdınız, benim için hızlandırmaya gerek yok :Dtakılacağı kesinleşsin yeter benim için. Bide şeyi soracağım adamlar binanıza turuncu kabloyu sizi arayıp kabloyu verelim dedikten sonramı çektiler.

Kendim için ekleme: Türk Telekomun sitesinden baktığımda FİBER hizmeti alabileceğim gözüküyor fakat dairede bırakın fiber kutusunu turuncu kablo bile yok

alttaki eklemeyi boşverin bildiğiniz dolandırıcılık binaya kadar fiber binadan sonra bakır kablolar ile diyorlar VDSL yerine

Son düzenleme:

alttaki eklemeyi boşverin bildiğiniz dolandırıcılık binaya kadar fiber binadan sonra bakır kablolar ile diyorlar VDSL yerine
Şöyle bizi arayan olmadı ben fiber altyapı sürecini hızlandırdım. Türk Telekom dan gelen adamlara sordum daire içi kabloyu biz mi çekecez diye biz kabloyu çekiyoruz dediler. Önce daire içi kablolama yapıldı sonra kutu takıldı daire içi kablolara bağlantısı yapıldı. Aktivasyon kısmı için Türk Telekom Ankara genel müdürlükteki yetkiliyle görüştüm. Aktivasyon yapıldı.

Şöyle bizi arayan olmadı ben fiber altyapı sürecini hızlandırdım. Türk Telekom'dan gelen adamlara sordum daire içi kabloyu biz mi çekeceğiz diye biz kabloyu çekiyoruz dediler. Önce daire içi kablolama yapıldı sonra kutu takıldı daire içi kablolara bağlantısı yapıldı. Aktivasyon kısmı için Türk Telekom Ankara genel müdürlükteki yetkiliyle görüştüm. Aktivasyon yapıldı.

Konuda beni aradılar "kabloyu verelim siz çekin dediler" demişsin o yüzden öyle dedim.

Yeni konular

Geri
Yukarı