Merhaba. Bence tam tersi. Portunuz VDSL'dir ancak size verilen paket ADSL'dir ve dolayısı ile santraldan en fazla ADSL2+ sinyal alabilirsiniz. Benim ev ile santral arası mesafe 1.6 km ve zaten VDSL için pek önerilen bir mesafe değil ancak, ben yine de VDSL talep ettiğimde, portumun VDSL olduğunu ancak mesafenin fazla olması sebebiyle, Türk Telekom'un vermek istemeyeceği hakkında bilgilendirildim. Ancak ben deneysel olarak talep ettim. ADSL ile 12 Mbps download ve 0.6 Mbps upload alırken, VDSL ile belki bu hızların iki katına yakın download ve upload hızı alabilirim diye talep ettim ama, mesafeden dolayı vermiyorlar. Tek çare, evimin 200 metre ilerisinde bulunan eski saha dolabını söküp, VDSL2 destekli Dslam'a sahip en az tip 7 saha dolabı eklemeleri gerekiyor. Lakin, kimse şuana kadar burası için yatırım yapmadı. Aydın'ın didim ilçesine yaşıyorum. Buraya TürkNet Fiber'i bırak, TürkNet yapa VDSL/ADSL bile gelmez...
Ben TürkNet kullanıcısıyım ve VAE ADSL olarak hizmet alıyorum. Altyapı Türk Telekom'a ait. TürkNet'e destek kaydı açıp sorduğum zaman; "VDSL port olmadığı için geçişinizi sağlayamıyoruz." Dediler. Ancak, ben Türk Telekom'da yetkili olarak çalışan bir arkadaşa hattımı sistemden sorgulattırdım. Benim şu an bağlı olduğum santraldeki portumun VDSL olduğunu ancak, mesafe sebebiyle VDSL vermek istemedikleri yönünde konuştu.