Binaya TürkNet fiber geldi

Yani bilmiyorum. İlgili arkadaşlar bölgeyi binayı detaylıca inceleyecek dediler. Kapıcıya haber verdik. Binada fazla delik açılmadan nasıl daireye kadar fiber ulaşır diye düşündük onun şemasını da kapıcıya attık. Ben orada olamayacağım için o gösterecek. Kendileri de bakarlar. Hafta içi gelip bakarlar sanırım. Binanın kamera sisteminden izlerim belki :)

İzleyemiyorum. 😒. Telekom her 2 haftada bir kontrole geldiğinde sistemle oynuyor. Binanın kamera sistemine bağlı DVR cihazına binanın modemine girmesi gereken kabloyu takıyoruz ki uzaktan bağlantı ile kameraları izleyebilelim. Ama nedense her geldiklerinde kabloyu çıkartıp modeme geri takıyorlar.
Hocam vallahi söz konusu Türk Telekom olunca, hiçbir söze inanasım gelmiyor artık. İşin peşini bırakmayın sürekli müdürlüğe gidin.

Vallahi ben pek bir pişmanlık yaşamadım Telekom hakkında. Bizim binanın 50 metre ilerisinde falan bu otoban açılmadan önce İzmir'i Çanakkale'ye bağlayan cadde var. Zaten Telekom müdürlükten aradığında şöyle dedi.
"Sizin bulunduğunuz bölgede mevcut bir fiber altyapı zaten var. Siz şu anda VDSL2 üzerinden fttb fiber kullanıyorsunuz. Binanıza en yakın kutuda (20-30METRE ilerideymiş.) fiber var."
Ben de karantinadan sonra ilk evden çıkışımda arabadan dışarı baktığımda "burada kutu var mıydı ya?" Demiştim.
Şimdi 444 0 375 ile olan son çağrı kaydını tekrar dinledim. Ve şunu fark ettim.
"Bölgenizde fiber altyapının bulunmadığı, onaylı proje kapsamında gerekli işlemlerin sağlanacağı. Ve süre bilgisinin olmadığı tarafımıza iletilmiştir."
onaylı proje kapsamında.
"onaylı"
 
Son düzenleme:
Hayırlı olsun. Bugün bizim binanın elektrik odasında turuncu optik kabloyu gördüm. Bizimkinin sadece kutu montajı kaldı.

Vay reis. Bir de sana fiber geliyordu değil mi? O attığın video çok işime yaradı. Biraz olsun bilgilenmiş oldum sağ ol. Ben de Yusuf kıraç'a yazdım ve olumlu bir dönüş aldım. Hikayeyi vb. her şeyi bu konuda anlattım:

Herkes okuyabilir.
 
Merhaba. Bence tam tersi. Portunuz VDSL'dir ancak size verilen paket ADSL'dir ve dolayısı ile santraldan en fazla ADSL2+ sinyal alabilirsiniz. Benim ev ile santral arası mesafe 1.6 km ve zaten VDSL için pek önerilen bir mesafe değil ancak, ben yine de VDSL talep ettiğimde, portumun VDSL olduğunu ancak mesafenin fazla olması sebebiyle, Türk Telekom'un vermek istemeyeceği hakkında bilgilendirildim. Ancak ben deneysel olarak talep ettim. ADSL ile 12 Mbps download ve 0.6 Mbps upload alırken, VDSL ile belki bu hızların iki katına yakın download ve upload hızı alabilirim diye talep ettim ama, mesafeden dolayı vermiyorlar. Tek çare, evimin 200 metre ilerisinde bulunan eski saha dolabını söküp, VDSL2 destekli Dslam'a sahip en az tip 7 saha dolabı eklemeleri gerekiyor. Lakin, kimse şuana kadar burası için yatırım yapmadı. Aydın'ın didim ilçesine yaşıyorum. Buraya TürkNet Fiber'i bırak, TürkNet yapa VDSL/ADSL bile gelmez...

Ben TürkNet kullanıcısıyım ve VAE ADSL olarak hizmet alıyorum. Altyapı Türk Telekom'a ait. TürkNet'e destek kaydı açıp sorduğum zaman; "VDSL port olmadığı için geçişinizi sağlayamıyoruz." Dediler. Ancak, ben Türk Telekom'da yetkili olarak çalışan bir arkadaşa hattımı sistemden sorgulattırdım. Benim şu an bağlı olduğum santraldeki portumun VDSL olduğunu ancak, mesafe sebebiyle VDSL vermek istemedikleri yönünde konuştu.

VDSL port bitmiştir diye düşünüyorum bizim burada. TT fiberi gelsin iptali basıp geçiş yapacağım. Daha fazla Türk Telekom'la uğraşamam artık. Türk Telekom kendi dışında başka firma kullananların hızını düşürüyormuş veya yüksek hıza sahip telefon hattı kendi müşterilerine geçiriyormuş. Bu yüzden şimdilik geçici Türk Telekom kalmak zorundayım. Zaten hızım bana yetmiyor bir de 20 Mbps'ye düşse daha da yetmeyecek.
 
Bugün yeni bir gelişme var. TürkNet tüm binalara çektiği kabloları toplayıp sokak köşesinde topladıktan sonra sokak köşesine kalın Türk Telekom'un kullandığı fiber kablodan çekildi. Tek farkları bu kablo siyah bir kablo. Bunun haricinde marka bile aynı. 2-3 hafta içerisinde buraya bir kabin konularak fiber ekleri bu kutuda toplayacaklar.
Kablo resmini ekliyorum. Hava karardığı için resim net olmayabilir.
20200930_190438.jpg
 
TürkNet, fiber de Türk Telekom'un alt yapısını kullanmaktadır. Ayrıca onların verdikleri modemi kullanmak zorundasınız.
Bu konuda bahsi geçen fiber kablo TurkNet'in ve altapı tamamen TurkNet'e ait. Yani TT'ye bağımlı değil.

Sizin bahsettiğiniz ise VAE fiber hizmetidir. İkisi karıştırılmaya çok müsait.
 

Geri
Yukarı