BioNTech aşı deneyimim

Burayı okumak isteyebilirsiniz hocam.

Kısaca, Norveç'te normalde de bu tip bakım evlerinde haftada 400 kadar ölüm görüldüğü, aşı sonrası gerçekten oldukça ağır durumdaki 23 hastanın hayatını kaybettiği, aşıya bağlı ateş, halsizlik, ishal gibi yan etkilerin de bu ölümlere katkı sağlamış olabileceği, ama endişeli olmadıkları söylenmiş, yani dediğiniz gibi zaten kesin bir bilgi ve kanıt yok. 15 Ocak'taki bu bilgilendirmeden sonra yeni bir açıklama ben de göremedim, büyük ihtimalle araştırmalar bir yere varmadı, sayılar da aşı öncesi normal sayılardan yüksek vs çıkmadı. "Bütün yaşlıların öldüğü" gibi bir söylenti zaten doğru değil.

Burada da yine bakım evlerindeki yaklaşık 30.000 yaşlının aşılandıktan sonra 155 ölüm görüldüğü, ilk 100 tanesinin incelemesinde kabaca 36 ölümün aşıyla bağlantılı "olabileceği" söylenmiş. Yine oldukça zayıf, ağır hastalıkları bulunan kişiler. Ve bu bakım evlerinde aşıdan bağımsız olarak da ölüm oranının yüksek olduğunu bir kez daha hatırlamak gerekir.

İfadeler: WTC
Galiba Astrazeneca aşısında böyle bir yan etki çıkmıştı, sonradan aşıyla bağlantısı kanıtlandı mı bilmiyorum. Biontech’te şu ana kadar yok böyle bir etki bildiğim kadarıyla.
Valla hocam sizi arkadaşlarıma bile kaynak olarak gösteriyorum, umarım kızmasınız .
Tam bende bunu yazacaktım ancak sizin yazdığınız gördüm, anlatmanız ve kaynak göstermeniz çok hoş olmuş.
Hocam size bir şey diyeyim mi? Siz var ya adamsınız! Yani helal olsun ki böyle bilgilendirme yapan insanlar var. Aşı sırası bana da geldi ve kafama takılmıştı. Bende okudum ve genelde 30 yaş altı ve "2.dozu" olan bireylerde bu yan etki ortaya çıkmış. Ancak tedavisi var ve oldukça basit. Bundan dolayı korkulacak bir şey olmadığını daha sonradan öğrendim. Siz yazınca da içime tam oturdu, en yakın zamanda aşı olmaya gideceğim çok teşekkür ederim. Hakkınız helal ediniz.
Aynen hocam sizi etkileyen bir durum yok ancak öteki arkadaş biraz "kalp iltihaplanması yapıyor!" kısmından sanırım ekmek yemek ve insanları korkutmak istemiş. @holywitcherofrivia hocam da bundan bahsetmiş. Sizi alıntılayınca da ortaya böyle bir sonuç çıkmış.
Katılıyorum, hocam zaten burada da açıkladım:

Ancak öteki arkadaş biraz "kalp iltihaplanması yapıyor!" kısmından sanırım ekmek yemek ve insanları korkutmak istemiş. @holywitcherofrivia hocam da bundan bahsetmiş.
Valla hocam bir şey diyeyim mi? Gerçekten bu kadar medeni bir konuşmayı sanırsam göremeyeli uzun bir süre geçmiş. Hem @WTC hem @holywitcherofrivia hocamı tebrik ederim çok güzel bir konuşmaydı. @WTC hocamın da dediği gibi yan etki yan etkidir ancak @holywitcherofrivia hocamın da dediği gibi Covid-19 ölümleri ile kıyaslandığında bir hiç kalır. Son olarak hem @WTC hem @holywitcherofrivia hocamın da dediği gibi: Bu yan etki tedavisi olan bir yan etki, aşınızı olunuz.

hayır metaller üzerime yapışmıyor
Zaten bu "manyetik" olayı tamamiyle yalandı.

Metalin üzerimize yapışma sebebi aşı değil derimizde bulunan yağ, tuz ve diğer kirlerdir. Kaşığı yeterli baskıyla yapıştırabiliriz bunun manyetizma ile alakasız. Bunun aşının verdiği "manyetiklikle" uzaktan yakından alakası yok.

Ülkede bilime merak, araştırmaya merak olmayınca hemen inanıyorlar.

Estağfurullah. Bu noktada önemli olan zaten, nadir de olsa böyle bir yan etkinin var olduğunun bilinmesi, benzer semptomlar yaşanması durumunda kişinin kolayca teşhis ve tedavi edilebilmesi. Birçok kişi zaten yatak istirahatiyle vs atlatabiliyor bu durumu, ilaç ihtiyacı olmadan. Asıl önemli olan kısım bilgi sahibi olmak.

Ayrıca 177 milyon aşılanmış kişi içerisindeki 1000-1500 tanecik miyokardit vakasını teşhis edip, aşıyla ilgisini araştırıp, bunu da aşının yan etkisi olarak not düşmeyi değerlendirmeleri, yan etki ve güvenlik konusunun ne kadar ciddiye alındığının da önemli bir göstergesi. Her şeyin şeffafça değerlendirilip mümkün olan en güvenli şekilde sürecin devam ettiğinin daha iyi bir kanıtı olabilir mi?

Kesinlikle katılıyorum hocam, bilgi sahibi olmak çok önemli. Sadece forumda şu an konuştuğumuz konuda bile hala aşı hakkında atıp tutanlar var ne yazık ki... Gerçekten bilginin gücü burada belli oluyor. Umarım herkes araştırmayı bir alışkanlık olarak edinir inşAllah ve bu cahillik denen sorundan bir an önce kurtuluruz. Çünkü bence cahillik ve cehalet dünyadaki en büyük hastalık, ancak en azından tedavisi var: Araştırmak ve Bilgi sahibi olmak.
%100 katılıyorum hocam, bugün bizde bunu konuştuk ve haklısınız. Bu son kısım en can alıcı nokta oldu bence. Bende en yakın zamanda -randevu ne zaman alabilirsem- gidip aşımı olacağım Allah'ın izniyle. Bende böyle şeyleri takip ederim, araştırım ama siz alanınız da gereği gerçekten çok güzel bilgilendiriyorsunuz insanları. Tebrik ederim!

@holywitcherofrivia Okuyacağım. Açıkçası Norveç'in yaptığını doğru bulmuyorum. Düzgün bir araştırma yapıp, bilgilendirme yapmaları gerekiyor. Yoksa ortada böyle bilgi kirliliği dönüyor. Şakaya gelecek bir konu değil çünkü bu. Herkes ip üstünde aşıdan herhangi kötü bir yan etki olacak mı diye aşı olanları ve haberleri gözlemliyor.

Ayrıca yaşlı olan kesimi de korkutabilecek bir haber bu. Neyin nasıl olduğunu bilmeden aşıya güven duyamazlar. 80 yaş üstü birisi Norveç'te olan olayı görmüş olsa direkt aşı olmaktan vazgeçer. O yaşlı bakım evinde hastalara nasıl yaklaşım gösterdikleri de önemli. İhmal edildiler mi, ilaçları aksatıldı mı vs. gibi. Şimdilik kestirilip atılan bir konu. Ama aşıya olan güvenin azalmasında rol oynayabilecek bir konu. Çözüme kavuşturulması gerek.

@xbea Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. Her iki tarafta ne düşündüğünü düzgün aktarabilirse, güzel tartışmalar dönebiliyor. Ama kavga gürültü ve karşı tarafın ne düşündüğünü sorgulamayanlar olursa o zaman sadece konu kirliliğine dönüyor. Bu tür sohbetler biraz da karşı tarafa da hak verebilme cesaretini göstermekle oluyor. Hep benim dediğim ile olmaz yani. Görüşlere değer verebilmek ve mantığını sorgulamak önemli.

Hocam inşAllah bir gün herkes sizin gibi düşünür, düşünür ki sonunda bu sonu gelmez cahillik ve cehalet tuzağından sıyrılıp aydınlık günlere ulaşabilelim... Bu düşüncenin insanlar arasında artması dileğiyle, iyi forumlar saygılar.

İfadeler: WTC
Geçmiş olsun. Bende aşı olduktan 2. ve 5. saatler arasında (3 saat kadar) çok hafif bir his oldu aşı olan yerde, bir de yarım saat kadar uykuya ihtiyacım oldu (aşıdan mı bilmiyorum) o kadar. Dün oldum, şu anda en ufak bir ağrı ya da başka yan etki yok.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…