holywitcherofrivia
Kilopat
Anladım. Ben de üstüme alınmış oldum biraz alıntılama benden yapılınca. Katılmıyor olabilirsiniz tabii tavrıma, bu da normal. Öteki arkadaş ile önceki sohbetleri bilmiyorum çünkü. Sadece böyle bir durumun yalanmış gibi göz ardı edilmemesi açısından doğruluğuna değinmiştim. Bir önceki yorumda söylediğimin aynısını söyleyeceğim, 1 milyonda 10 kişide bile gözükse böyle bir risk sonuçta vardır. Yan etki olarak gösterilebilir. Ama tedavisi de var sonuçta. Kafaya takılacak bir yan etki değil.
Şimdiye kadar aşırı kötü bir yan etkinin olduğu haberini duymadım ve görmedim. Sadece Norveç'te yaşlı bakım evinde, aşıdan sonra bütün yaşlıların öldüğüne dair söylentiler var. Bu tamamen bir iddia. Çünkü Norveç doğru düzgün bir açıklama yapmamış. Yani ölüm sebeplerini neye göre aşıya dayandırdıklarına dair kanıt ve bilgi yok. Tek gördüğüm kötü haber buydu.
Covid-19: Norway investigates 23 deaths in frail elderly patients after vaccination
Doctors in Norway have been told to conduct more thorough evaluations of very frail elderly patients in line to receive the Pfizer BioNTec vaccine against covid-19, following the deaths of 23 patients shortly after receiving the vaccine. “It may be a coincidence, but we aren’t sure,” Steinar...
Burayı okumak isteyebilirsiniz hocam.
Kısaca, Norveç'te normalde de bu tip bakım evlerinde haftada 400 kadar ölüm görüldüğü, aşı sonrası gerçekten oldukça ağır durumdaki 23 hastanın hayatını kaybettiği, aşıya bağlı ateş, halsizlik, ishal gibi yan etkilerin de bu ölümlere katkı sağlamış olabileceği, ama endişeli olmadıkları söylenmiş, yani dediğiniz gibi zaten kesin bir bilgi ve kanıt yok. 15 Ocak'taki bu bilgilendirmeden sonra yeni bir açıklama ben de göremedim, büyük ihtimalle araştırmalar bir yere varmadı, sayılar da aşı öncesi normal sayılardan yüksek vs çıkmadı. "Bütün yaşlıların öldüğü" gibi bir söylenti zaten doğru değil.
Covid-19: Pfizer-BioNTech vaccine is “likely” responsible for deaths of some elderly patients, Norwegian review finds
The Pfizer-BioNTech covid-19 vaccine is “likely” to have been responsible for at least 10 deaths of frail elderly people in nursing homes in Norway, an expert review commissioned by the Norwegian Medicines Agency has concluded. The expert group was established at the end of February 2021 to...
Burada da yine bakım evlerindeki yaklaşık 30.000 yaşlının aşılandıktan sonra 155 ölüm görüldüğü, ilk 100 tanesinin incelemesinde kabaca 36 ölümün aşıyla bağlantılı "olabileceği" söylenmiş. Yine oldukça zayıf, ağır hastalıkları bulunan kişiler. Ve bu bakım evlerinde aşıdan bağımsız olarak da ölüm oranının yüksek olduğunu bir kez daha hatırlamak gerekir.