BioNTech aşısı ne kadar acıtıyor?

Okulda olduğunuz aşılarda ne kadar "acı" hissettiyseniz bu aşıda da o kadar hissedeceksiniz. Aşı olmak için oturduğunuz an ile kalktığınız an bir oluyor. Aşı olmak için gittiğiniz hastanede eğer ki sırada bekleyecekseniz sizden önce aşı olacak insanların, yalnızca birkaç saniyenin ardından kollarında aşının yapıldığı noktaya pamuk bastırarak çıktıklarını göreceksiniz.

Alışılagelen aşıların yanı sıra insanların BioNTech yahut SINOVAC aşısı olması, kafanızda herhangi bir yanılgı ya da tereddüt yaratmasın. Hiçbir acı hissetmeyeceksiniz.
 
Son düzenleme:
İlk dozu hiç hissetmedim bile, kadın bekliyor falan sandım kalk git dedi. Ciddiyim. 2.doz hafif sızlattı o kadar. İlk dozdan sonra pek bir şey olmadı, 2.dozdan sonra bütün gün uyudum ve zayıf kol ağrısı çektim. 2-3 gün halsiz gezdim, yatsam kalkamam uyur kalırdım gibiydi.
 
Annem ve Babam da aşı olurken endişelenmişti fakat kendileri yaşlı olmasına rağmen BioNTech aşısı onları o kadar acıtmadı sanırım bünyeden bünyeye değişiklik gösteriyor.
 
İki doz Biontech aşılıyım, ben ve ailem dahil kimse acı sızı hissetmedi. Birtek babamın omzu biraz şişti, bir gün sonra geçti. Aşının ufak yan etkileri olabiliyor, bazı insanların ateşini çıkartıp kemiklerini sızlatabiliyor. Ama korkulacak bir şey yok, kendini kasma ve doktorlarımıza güven.
 
Olduktan birkaç gün sonra ağrı başladı fakat öyle durduk yere karın ağrısı gibi ağrıtan bir ağrı değil, sadece o kolu tam olarak hareket ettiremedim ve üstüne yatamadım, ağrısı bu kadar. 2 güne falan geçmişti.
 

Geri
Yukarı