BIOS açılış hızım normal mi?

seaof

Centipat
Selamun aleyküm hocalar öncelikle sistemi şöyle yazayım:

Anakart; ASRock B450M HDVR4.
RAM: XPG 2*8 3000MHz.
İşlemci: R5 2600X.
SSD: Adata 480GB SATA 520/450.
İşletim sistemi: Windows 10.

Soru; görev yöneticisinden başlangıç kısmına baktığımda BIOS süresi 16, 5 sn gösteriyor bana cidden çok yavaş geliyor (eski PC daha düşük sistemdi ama sanki 7-8 sn de açılıyordu) bu yeni sisteme göre sizce 16, 5 sn normal mi yoksa bir sıkıntı mı var.

Detay 1: Sistemi yeni formatladım PC dolu değil.
Detay 2: BIOS sürümüm en günceli değil ama en güncel sürümün bir alt sürümü aralarında 1 ay mı ne var.
Detay 3: RAM MHz'sini artırmak için Technopat sitesinde anlatıldığı gibi BIOS'a girip RAM hızını artırmıştım bir alakası olabilir mi (ama hızı artırmadan önce de bu kadar yavaş açılıyordu)

BIOS'u her zaman güncel tutmak önemlidir. Süre gerçekten çok fazla. HDD ile açılan bilgisayarım 4sn BIOS süresi var.

Bios güncelledim malesef hala çok yavaş 18sn bios açılış hızı diyor ne yapcam gerçekten bilmiyorum ssd bad sectore baktım onda da hiç sıkıntı yok

Evet Load Defaults yaptım malesef aynı
Normal pc hızından çok memnunum ama şu bios ne alakaysa yavaş anlamadım gitti 17.9 sn şuan çok saçma

Fast Boot özelliği açık mı?
fast boot özelliğini açmayı denedim onu açında hep bios ekranına giriyor ssd yi boot edemiyor yani fast bootu acıyorum sonra bioss ekranına atınca boot ayarlarına bakıyorum ssd yok oluyor sonra load default yapınca düzeliyor ama fast bootta kapanmış oluyor :|

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…