BIOS ayar değişimi sonrası görüntü yok

CanerKarakus

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7500F | Gigabyte RTX 3070 8GB | Apacer 32 GB 6000 MHz | MSI B650M-P
Anakart
MSI A320M A PRO
BIOS'tan Windows OS Configuration içerisinden UEFI ayarını seçtim ve görüntü gitti. BIOS ekranına ve Windows'a erişemiyorum. BIOS pilini çıkarttım 20 saniye birbirine değdirdim uçları tekrar taktım ama açılmıyor. Kasanın güç tuşuna basınca direkt kapanıyor.

5-6 dakika güçten kesin elektriği de atın PC'den. Süre geçtikten sonra tekrar pili takın.

CLR CMOS işlemi için hangi pinleri kullanmam gerek bilmiyorum onu yapmamın faydası olur mu?

Kitapçıktan bakıp buldum.

CLR CMOS işlemi için hangi pinleri kullanmam gerek bilmiyorum onu yapmamın faydası olur mu?
BIOS pilinin yanında 2 pinli sıfırlama kısmı olması lazım. Makine kapalıyken güç kablosunu çıkardıktan sonra bu düğmeye tornavida ile basın. Güç bağlantısını yeniden yapıp bilgisayarınızı çalıştırdıktan sonra, ayarları sıfırlamak üzere BIOS'a girmek için klavyenizdeki Delete ya da F2 tuşunu basılı tutun.

BIOS pilinin yanında 2 pinli sıfırlama kısmı olması lazım. Makine kapalıyken güç kablosunu çıkardıktan sonra bu düğmeye tornavida ile basın. Güç bağlantısını yeniden yapıp bilgisayarınızı çalıştırdıktan sonra, ayarları sıfırlamak üzere BIOS'a girmek için klavyenizdeki Delete ya da F2 tuşunu basılı tutun.
Bu arada JBAT1 uç olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.

Bu arada JBAT1 uç olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.
Böyle çok karışık oldu sıralı anlatayım en iyisi.

1. Bilgisayarı kapatın ve güç kablosunu çıkarın
2. JBAT1'i yaklaşık 5-10 saniye süreyle kısa devre yapmak için bir atlama başlığı kullanın.
3. Jumper kapağını JBAT1'den çıkarın.
4. Güç kablosunu takın ve bilgisayarı açın.

Hepsini denedim hocam.
Corsair 16 GB 3000MHz RAM
R5 2600
GIGABYTE RTX 3070
A320M-A PRO
TOSHIBA-TR200 480GB SSD
Deepcool PF750 750W PSU

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı