Çözüldü BIOS ayarları kaydolmuyor ve sistem Windows'u başlatmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Takedown_061

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Daha 3 gün önce aldigim Gigabyte B550 Gaming X V2 rev 1.3 anakartim surekli Gigabyte ekranina gelip resetleniyor, tum boot ayarlarini yaptim, fakat BIOS'ta ayar degistirip kaydedip ciktigimda ayarlar sifirlaniyor sürekli, kaydetmiyor. BIOS'a giris yaptığımdada su uyariyi aliyorum. BIOS has been reset. Please re-Config your BIOS setup items if needed.

CMOS sifirlamayla ilgili her seyi yaptim, CLR_CMOS 2 pinli olan yere tornavidayla dokundum. Olmadi anakarti disari alip tum bilesenleri sokup o şekilde de denedim ama degisen bir şey yok.

Anakart bana FC versiyon olarak geldi, bu durum sebebi ile BIOS guncelleme yaptim son surume yukselttim her şey ayni.

Yardimci olursaniz cok sevinirim.

Çözüm
sendemi inanmiyodun benim gibi calismicana yoksa 😂😂
ne bileyim? dosyayı upload ederken bozulur filan sandım.
Gerçi pc hiç açılmasa dahi qflash plus ile kurtarabilirsin aklında olsun.
pc ye psu dan güç gitmesi yeterli.

Yeni kasa aldığında da aynı şey olursa anakartı garantiye vermekten çekinme ama.

ne bileyim? dosyayı upload ederken bozulur filan sandım.
Gerçi pc hiç açılmasa dahi qflash plus ile kurtarabilirsin aklında olsun.
pc ye psu dan güç gitmesi yeterli.

Yeni kasa aldığında da aynı şey olursa anakartı garantiye vermekten çekinme ama.
şuan bir sorun yoksa problem yok demektir.
Aldim karti taktim pc ye hep boyle
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

hata buydu değil mi ?
genelde böyle bir sorun ya bios pili bittiyse ya da yerine oturmadıysa olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

hata buydu değil mi ?

izlemedigim video denemedigim yontem kalmadi, acaba hic ugrasmayip direk garantiyemi yollasam diyorum

izlemedigim video denemedigim yontem kalmadi, acaba hic ugrasmayip direk garantiyemi yollasam diyorum
windows kurulum usbsini takın ve f12 ye basın usbniz uefi olarak gözükmeli.
Partition 1 seçeceksiniz.
Olmazsa baska bir pc den şu şekilde bios flashlayın. Yüksek ihtimalle bios bozuk.
FE sürümü kararlı sürüm onu flashlayın. Qflash plus bozuk biosu düzeltecektir.

Ekran görüntüsü 2024-08-31 165635.png

Son düzenleme:
windows kurulum usbsini takın ve f12 ye basın usbniz uefi olarak gözükmeli.
Partition 1 seçeceksiniz.

Olmazsa baska bir pc den şu şekilde bios flashlayın. Yüksek ihtimalle bios bozuk.
FE sürümü kararlı sürüm onu flashlayın. Qflash plus bozuk biosu düzeltecektir.

Eki Görüntüle 2298981

uefi gorunuyo ama olmuyo boot etmiyo, ben simdi bios guncellemesini halletmeye gidiyorum insallah olur

UEFI gorunuyor ama olmuyor boot etmiyor, ben simdi BIOS guncellemesini halletmeye gidiyorum inşallah olur.

Qflash Plus ile flashlayın hocam.

Dosya uzantısı ve adı GIGABYTE.bin olacak.
USB FAT32 ve MBR.
Attığım rehberi okuyun önce.
FE sürümünü flashlayın.
Ondan sonra BIOS pilini değiştirip de sorunu çözemezseniz garantiye verirsiniz.
Qflash Plus işlemi nasıl yapılır ? PC kapalı halde olmalı donanımların takılı olup olmaması fark etmiyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-08-31 165635.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-31 165635.png
    36,1 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:
Qflash Plus ile flashlayın hocam.

Dosya uzantısı ve adı GIGABYTE.bin olacak.
USB FAT32 ve MBR.
Attığım rehberi okuyun önce.
FE sürümünü flashlayın.
Ondan sonra BIOS pilini değiştirip de sorunu çözemezseniz garantiye verirsiniz.
Qflash Plus işlemi nasıl yapılır ? PC kapalı halde olmalı donanımların takılı olup olmaması fark etmiyor.

FE update ini yaptim artik ayar kaydedebiliyorum ama boot etme sorunum devam ediyor maalesef

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı