Çözüldü BIOS ayarlarını kurcaladıktan sonra ekran gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

eraykzl

Picopat
Daha fazla  
Ekran kartı
Rtx 4060
Anakart
Amd ryzen 5 5500
İşlemci
B450m a pro max
Merhaba. BIOS ayarlarına girip fan ayarlarını yükseltecektim, yanlışlıkla anakartın 3300 olan MHz'ini 6000'lerde bir şeye çektim maksimum performans versin diye ama ekran gelmiyor şimdi de.
Ne yapmam gerek?

Yaptığım yöntemler.
1-BIOS pilini çıkartıp takmak.
2-monitörün kablosunu çıkartmak.

Çözüm
Bios sıfırlaman gerekli. Anakartın üzerinde bir pil var. Göremezsen internette "bios pili çıkarma" diye ara ve o pili PSU anahtar düğmesi kapalıyken(yani kasanın arkadaki tuştan kapat) çıkart 10 sn bekle ve geri tak. Konuda yaptığını söylemişsin. Jbat pinine metal bir şey dokundurman da aynı işlem yapıyor. Pili çıkartman bios'u komple sıfırlar jbat işlemini yapman biosu varsayılana döndürür ama kayıtlı(profil olarak kaydettiğin) bios ayarlarına dokunmaz.

Ayrıca konuda yanlışlıkla 6600Mhz yaptım daha performans versin diye demene çok güldüm bilesin :D
Bios sıfırlaman gerekli. Anakartın üzerinde bir pil var. Göremezsen internette "bios pili çıkarma" diye ara ve o pili PSU anahtar düğmesi kapalıyken(yani kasanın arkadaki tuştan kapat) çıkart 10 sn bekle ve geri tak. Konuda yaptığını söylemişsin. Jbat pinine metal bir şey dokundurman da aynı işlem yapıyor. Pili çıkartman bios'u komple sıfırlar jbat işlemini yapman biosu varsayılana döndürür ama kayıtlı(profil olarak kaydettiğin) bios ayarlarına dokunmaz.

Ayrıca konuda yanlışlıkla 6600Mhz yaptım daha performans versin diye demene çok güldüm bilesin :D

Çözüm
Bios sıfırlaman gerekli. Anakartın üzerinde bir pil var. Göremezsen internette "bios pili çıkarma" diye ara ve o pili PSU anahtar düğmesi kapalıyken(yani kasanın arkadaki tuştan kapat) çıkart 10 sn bekle ve geri tak. Konuda yaptığını söylemişsin. Jbat pinine metal bir şey dokundurman da aynı işlem yapıyor.

Kasayı kapatmamıştım şimdi kasayı kapatıp deneyeceğim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı