BIOS ayarlarıyla işlemci soğutulur mu?

İşlemcim boştayken dahi olması gerekenden fazla sıcak, bunu BIOS üzerinden ayarlamalarla soğutabilir miyim acaba?
BIOS üzerinden işlemci ile ilgili turbo ayarı, MHz ayarı, fan seviyesi ayarı gibi ayarlar yapılabilir ve bunlar soğutma konusunda fark yaratabilir tabi teknik olarak.
 
BIOS üzerinden işlemci ile ilgili Turbo ayarı, MHz ayarı, fan seviyesi ayarı gibi ayarlar yapılabilir ve bunlar soğutma konusunda fark yaratabilir tabii teknik olarak.

Peki bunlardan ayarlardan hangileriyle oynamam gerek anakartım izin vermiyor galiba.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20220720_105719.jpg
    IMG_20220720_105719.jpg
    247,1 KB · Görüntüleme: 12
Q-Fan kontrol kapatırsanız fan sürekli yüksek devirde çalışabilir ama önermem. Siz eğer SpeedStep ve C-States gibi ayarları kapadıysanız açın.

Ayrıca eski bir sisteminiz var. Sizin yapacağınız ilk iş fanı temizleyip termal macunu değiştirmek olmalı, yapmadıysanız.
 
Q-fan kontrol kapatırsanız fan sürekli yüksek devirde çalışabilir ama önermem. Siz eğer SpeedStep ve C-states gibi ayarları kapadıysanız açın.

Ayrıca eski bir sisteminiz var. Sizin yapacağınız ilk iş fanı temizleyip termal macunu değiştirmek olmalı, yapmadıysanız.

Yaklaşık 2-3 ay önce stok fan yerine aldığım fan var macunu o zamandan ve fan tozlu değil, SpeedStep ve C-states dediğiniz ayarları hiç duymadım dokunduğumun düşünmüyorum.
 

Geri
Yukarı