E2Falling
Centipat
Daha fazla
- RAM
- 24GB
- SSD veya HDD modeli
- Kingston KC3000 SSD
- Ekran kartı
- Zotac 3060Ti
- Anakart
- ASUS B550M-K Anakart
- İşlemci
- Ryzen 5 5600
Bilgisayarımı toplayalı bayağı bir oluyor sistemimde 2 tane disk vardı birisi 930GB hard disk diğeri ise 240GB bir tane SSD. Bugün yeni bir SSD aldım ve Windows'u ona kurmayı becerdim ve şu anda PC açılıyor ve sorunsuz çalışıyor diğer eski Windows yüklü SSD'yi de biçimlendirdim. Probleme gelecek olursak daha önce dikkat etmediğim önemsemediğim bir konu vardı boot priority çünkü daha öncesinde Windows yüklü SSD burada gözüküyordu ve diğer disk gözükmemesi gözüme batmamıştı şimdi yeni aldığım SSD burada gözükmüyor canımı sıkan durum bu - Windows bunu yeni SSD'nin içine kurulu-, eski SSD ise eskiden olduğu gibi hala boot menüde gözüküyor.
İnternetten baktım çözümlere CSM diye bir ayar var onu açınca disklerin hepsi orada gözüküyor fakat onu açınca da siyah ekran geliyor İngilizce boot device gözükmüyor gibisinden bir şey yazıyor CSM kapatınca tekrar sistem çalışıyor. Boot priority kısmında yeni SSD'min gözükmesini nasıl sağlayabilirim?
Yaptığım şeyler:
BIOS güncellemesi yaptım.
2 kere reset attım (1 kere USB ile Windows'u kurdum sonra da Cloud üzerinden Windows indir ve kur seçeneğiyle tüm PC'yi sıfırdan kurdum -random denedim bir şeyler-)
Ek bilgiler:
BIOS'ta Storage management kısmında tüm diskler gözüküyor. Boot priority de gözükmüyor.
Hard disk: Wdc yazan (boot menu de görünmeyen)
Eski SSD: Toshiba-TR200
Yeni SSD: Kingston KC3000 (boot menu de görünmeyen)
Sistem bilgileri.
3060Ti/Ryzen5 5600/24GB ram/ ASUS B550M-K anakart/ Kingston KC3000 ssd/ ekstra 2 tane disk.
Yardımcı olursanız sevinirim.
İnternetten baktım çözümlere CSM diye bir ayar var onu açınca disklerin hepsi orada gözüküyor fakat onu açınca da siyah ekran geliyor İngilizce boot device gözükmüyor gibisinden bir şey yazıyor CSM kapatınca tekrar sistem çalışıyor. Boot priority kısmında yeni SSD'min gözükmesini nasıl sağlayabilirim?
Yaptığım şeyler:
BIOS güncellemesi yaptım.
2 kere reset attım (1 kere USB ile Windows'u kurdum sonra da Cloud üzerinden Windows indir ve kur seçeneğiyle tüm PC'yi sıfırdan kurdum -random denedim bir şeyler-)
Ek bilgiler:
BIOS'ta Storage management kısmında tüm diskler gözüküyor. Boot priority de gözükmüyor.
Hard disk: Wdc yazan (boot menu de görünmeyen)
Eski SSD: Toshiba-TR200
Yeni SSD: Kingston KC3000 (boot menu de görünmeyen)
Sistem bilgileri.
3060Ti/Ryzen5 5600/24GB ram/ ASUS B550M-K anakart/ Kingston KC3000 ssd/ ekstra 2 tane disk.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: