BIOS Boot Priority bölümünde Windows kurulu disk gözükmüyor

@turko35408 Siz olmasaydınız işin içinden çıkamazdım büyük ihtimalle sabrınız için teşekkürler sistem açılınca yeniden bir geri dönüş yapacağım ayrıca BIOS'un boot priority kısmını vs. de SS olarak paylaşırım son kontrolleri yaparsanız sevinirim.

Vallahi PC siyah ekran verdi windows indikten sonra kalbime indi desem yeridiri açıldı şimdi ekran. SATA SSD'yi takmadım şu an o takılı olmadan sistem açılıyor anladığım kadarıyla disk yöneticisinde EFI istediğimiz yeni diskte yer alıyor. Her şey tamam herhalde diğer çıkardığım SSD'ye takınca olay bitiyor mu şimdi. @turko35408

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    3,8 MB · Görüntüleme: 17
  • 2.png
    2.png
    47,6 KB · Görüntüleme: 19
Çok iyi. Şimdi diğer SSD'yi takıp alttaki yazılımla EFI ve kurtarma bölümlerini silin. Ve o diskin içinde Windows varsa tüm bölümleri silip diski biçimlendirin.

@turko35408 Eski SSD'yi de bağladım şimdi BIOS'ta böyle gözüküyor. Fakat şimdi yine bir problemle karşılaştım PC açılırken "to skip disk checking, press any key within 10 sec " diyor tıklamazsam PC siyah ekran verip kalıyor... (+dediğiniz o işlemi yapıyorum şimdi)

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    37,4 KB · Görüntüleme: 19
  • 2.jpg
    2.jpg
    81,9 KB · Görüntüleme: 16
Hocam diğer diskteki Windows'u açmaya çalıştığı için veriyor hatayı. Bölümleri silerseniz düzelir.
Sağ tıklayıp format mı demek gerekir delete mi. Birde tam üstüne tıklarsam ssd240gb'nin delete all partitions diyor onu mu yapıcam.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-08-12 160409.png
    Ekran görüntüsü 2025-08-12 160409.png
    184 KB · Görüntüleme: 12

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı