BIOS çöktükten sonra USB ile çalışır mı?

Jex Blake

Hectopat
RAM
16gb
Ekran kartı
1660 super
Anakart
B450m s2h v2
İşlemci
Ryzen 5 3600
Merhaba Windows 11 indirdikten sonra Valorant'ta Secure Boot hatası aldığım için TPM ve Secure Boot açarken Secure Boot enable hatası verdi. Aşağıdan key menegmenttan bir şeylere bastım videoda gördüğüm gibi.
Sonra yes restart dedim.
Ardından hiç görüntü gelmedi bilgisayara.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu linkin dk 1.12'ye gelin anlayacaksınız.
BIOS pilini çıkarttım 1 dk 2 dk bekledim bir şey değişmedi.
BIOS pili ekran kartının altında 50 kere çıkar tak yaptım.
Resimde gördüğünüz tuştan bir de diğer köşede var onlara 7-10 saniye basılı tuttum.
BIOS pilsiz çalıştırdım fakat hiçbir şekilde görüntü gelmiyor.
Ne yapmalıyım?
Vatan Bilgisayar'dan aldım garantisi devam ediyor.
Götürülecek bir şey var mı?
2 gün sonra...
Bugün bilgisayarcıya gittim.
Anakartının son BIOS sürümünü başka bir bilgisayardan USB'ye at.
Onu PC ne tak BIOS'u onun üzerinden açar dedi.
Doğru mudur?
Bir arkadaşıma son sürüm F63a yı attırdım.
İçinden 4 tanesinin içinden sadece 1 tane dosyayı atmak gerekiyormuş sanırım.
O yöntem çalışır mı?
Çalışırsa 4 dosyayı da atacak mıyım?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki 1.57 saniyedeki tek dosyadan bahsediyorum.
Asıl sorum.

BIOS'u çökük ya da olmayan bilgisayara
BIOS güncellerken USB'ye attığımız aynı dosyayı attığım USB'yi takarsam açılır mı?

Yoksa nasıl açılır?

Açılması için en güncel BIOS dosyasının içinde 4 tane dosya var bunların hepsini mi atmalıyım USB'ye.
Şu an sadece videodaki tek dosyayı attım.

Son düzenleme:
@Mehmet Fatihcan Türk kaynakları bilmez zaten. Ben Lenovo cihazların anakarta girilen seri numara, model numara gibi bilgileri içeren yazılım bile almıştım servislerin elinde olan. Yabancı kaynaklar bu gibi Gigabyte sayfaları ve gruplarına sorulsa bilen teknik serviste çalışan insanlar bile oluyor. BIOS güncellersin gibi işlem yapılıyor aslında zor bir şey değil sadece teknik servis bilir nasıl yapıldığını ama öğrenebilir yabancı kaynaklardan. Kablo bağlamadan yapılmayacaksa söyler yabancı kaynaklardan arkadaşlar, burada kimse bilmediği için servis diyor direkt.

@Mehmet Fatihcan Türk kaynakları bilmez zaten. Ben Lenovo cihazların anakarta girilen seri numara, model numara gibi bilgileri içeren yazılım bile almıştım servislerin elinde olan. Yabancı kaynaklar bu gibi Gigabyte sayfaları ve gruplarına sorulsa bilen teknik serviste çalışan insanlar bile oluyor. BIOS güncellersin gibi işlem yapılıyor aslında zor bir şey değil sadece teknik servis bilir nasıl yapıldığını ama öğrenebilir yabancı kaynaklardan. Kablo bağlamadan yapılmayacaksa söyler yabancı kaynaklardan arkadaşlar, burada kimse bilmediği için servis diyor direkt.

Doğrusunuz hocam orada sıkıntı yok, biz genel teknik bilgimiz olmadığından servise götürüyoruz. BIOS yazma cihazlarından haberim var öğrenilebilir ama biz kullanıcı olarak, BIOS sıfırlama yöntemlerine başvururuz ilk olarak ki bu durumda tam bir fiyasko oluyor. Dediğiniz işlemler içinde yeterli bilgimiz olmadığından işlemlerimizi servislere yaptırıyoruz. Genel olarak da böyledir diye düşünüyorum.

@Mehmet Fatihcan Arkadaş sanki araştırmış güveni var gibi kendisinden ondan dedim olabilir diye. Telegram ve Discord grupları var her marka modellerin mesela ben oraya girip sorunumu anlatıyorum orası olmazsa forum siteleri var orayada soruyorum artık böyle bir şey kimse bilmiyorsa veya artık onu kurtaramazsın duruma gelince servise gönderiyorum. Servis anakart değiştirip bilgileri girmemişti ve göndermiştim yine eksik girilmişti en son kendim bulup girdim bir daha servise gitmeden çözmüştüm.

@rusen02 Elimde aynı model kart yok olsa neden bulmayayım. Şimdi buldum deyip arkadaşı yanlış şeye yönlendirmeyeyim elimde aynı cihaz yoksa sallamak istemem. Ha Lenovo ve Acer bilgisayarlar denenmiş olup bazı şeyleri yardımcı olurum. Ama böyle şeylerin olduğunu söylemek isterim servisin elinde olan şeyler paylaşıyorlar sızıyor İnternete. :) Recep Baltaş elinde vardır mesela araştırıp öğrenirse bir rehber çıkarabilir milleti servise göndermekten kurtarabilir.

@rusen02 Elimde aynı model kart yok olsa neden bulmayayım. Şimdi buldum deyip arkadaşı yanlış şeye yönlendirmeyeyim elimde aynı cihaz yoksa sallamak istemem. Ha Lenovo ve Acer bilgisayarlar denenmiş olup bazı şeyleri yardımcı olurum. Ama böyle şeylerin olduğunu söylemek isterim servisin elinde olan şeyler paylaşıyorlar sızıyor İnternete. :) Recep Baltaş elinde vardır mesela araştırıp öğrenirse bir rehber çıkarabilir milleti servise göndermekten kurtarabilir.
Durumun fazlasıyla farkındayım. Ama elinde parça olmaması bahane değil. Ben 10/15 dakika uğrasım sonrasında vazgeçtim. Eğer kendinden bu kadar eminsen bizi bir zahmetten kutarırsın.

@rusen02 Tamam öncelikle sakin olun. BIOS sıfırlamaya deneyelim öncelikle o zaman. Elektriği kestikten sonra anakartta BIOS pilini çıkarsın arkadaş, PSU arkasında bulunan "açma/kapama" butonunu kapalı hale getirsin. Sonra ön panel güç düğmesine birkaç kez bassın. Temelde tüm gücü boşaltacak bu işlem. Sonra 30 saniye sonra BIOS pilini yerine taksın, PSU anahtarını açık hale getirip elektriği verip sonra ön panel gücüne basıp çalıştırsın. Bu işlem BIOS'un temel varsayılan ayarlarına getirmesi gerekli.

Son düzenleme:
@rusen02 tamam öncelikle sakin olun. BIOS sıfırlamaya deneyelim öncelikle o zaman. Elektriği kestikten sonra anakartta BIOS pilini çıkarsın arkadaş, PSU arkasında bulunan "açma/kapama" butonunu kapalı hale getirsin. Sonra ön panel güç düğmesine birkaç kez bassın. Temelde tüm gücü boşaltacak bu işlem. Sonra 30 saniye sonra BIOS pilini yerine taksın, PSU anahtarını açık hale getirip elektriği verip sonra ön panel gücüne basıp çalıştırsın. Bu işlem BIOS'un temel varsayılan ayarlarına getirmesi gerekli.

Bu anakartta bu çözdüm işe yaramıyor.

3 4 tane BIOS sıfırlama yolunun hepsini ayrı ayrı denedim olmuyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı