BIOS, Driver hatalarını önler mi?

TheConquerorr

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, Ocak'ta topladiğim PC'de bu zaman kadar sürekli driver hatası aliyorum. Az önce BIOS güncelledim, hatalar kesilir mi?

Ne gibi bir Driver hatası acaba? Driver ile BIOS'un alakası pek yok.
BIOS; XMP profili açınca oluşabilecek hataları ve sorunları giderir. Donanımlar arası etkileşimi güçlendirir. Genel sistem stabilitesi ve performansını arttırır. BIOS güncellemesi yaparak 7 FPS artış sağlayan birini görmüştüm başka bir forumda. Bu yüzden yapılması daha iyi olur. Fakat her güncel BIOS sürümüde iyi olamayabiliyor. Mesela MSI 3.nesil Ryzen destekli BIOS'ları 16MB eeprom çipli anakartlara getirdiği vakit 2.nesil Ryzen işlemci kullanan insanlar türlü türlü sorunlar yaşadı. Bu yüzden 3.nesil BIOS desteğinin hemen önceki BIOS sürümlerine geçti 2000 serisi Ryzen kullanıcıları ( Benim gibi ).
Buna bağlı olarak internet üzerindeki yorumlarda dikkate alınarak güncelleme veya downgrade yapılmalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski konularına baktım. Driver hatası dediğin 5700 mağdurusun işte... Üstüne bir de Sapphire almışsın. Konu artık beni ilgilendirmiyor. Sapphire tavsiye edenlere sor, bulursan tabi. Tavsiye edene kadar varlar. Sonra bulamazsın onları 😅

Kesbişolsun...

Çözmez. Başlat'a "devmgmt.msc" yazıp çıkan uygulamaya girin ve ekran görüntüsü paylaşın.

Merhaba karsima aygit yöneticisi çıktı.

Ne gibi bir Driver hatası acaba? Driver ile BIOS'un alakası pek yok.
BIOS; XMP profili açınca oluşabilecek hataları ve sorunları giderir. Donanımlar arası etkileşimi güçlendirir. Genel sistem stabilitesi ve performansını arttırır. BIOS güncellemesi yaparak 7 FPS artış sağlayan birini görmüştüm başka bir forumda. Bu yüzden yapılması daha iyi olur. Fakat her güncel BIOS sürümüde iyi olamayabiliyor. Mesela MSI 3.nesil Ryzen destekli BIOS'ları 16MB eeprom çipli anakartlara getirdiği vakit 2.nesil Ryzen işlemci kullanan insanlar türlü türlü sorunlar yaşadı. Bu yüzden 3.nesil BIOS desteğinin hemen önceki BIOS sürümlerine geçti 2000 serisi Ryzen kullanıcıları ( Benim gibi ).
Buna bağlı olarak internet üzerindeki yorumlarda dikkate alınarak güncelleme veya downgrade yapılmalı.

Genelde hatalarda crash verip kapanıyor ayriyeten CS:GO'da görüntü donuyor 2 3 sn sonra sesler geliyor görüntü kalıyor öyle veya masaüstüne atiyor ses yine arkadan geliyor.

Bu sorunun üstesinden gelebilen var mı ? Aylardır araştirıyorum temi kurulum, format, güncel driverlar vs hepsini yaptim sonuç aynı. Garantiye gidince değişim yapılir mi ?

Eski konularına baktım. Driver hatası dediğin 5700 mağdurusun işte... Üstüne bir de Sapphire almışsın. Konu artık beni ilgilendirmiyor. Sapphire tavsiye edenlere sor, bulursan tabii. Tavsiye edene kadar varlar. Sonra bulamazsın onları 😅

Kesbişolsun...

Hocam neden Sapphire tavsiye etmiyorsunuz bana bunu açıklayabilir misiniz? Sadece "tavsiye etmem, almayın" falan yazıyorsunuz ama sebebi nedir?

Eski konularına baktım. Driver hatası dediğin 5700 mağdurusun işte... Üstüne bir de Sapphire almışsın. Konu artık beni ilgilendirmiyor. Sapphire tavsiye edenlere sor, bulursan tabi. Tavsiye edene kadar varlar. Sonra bulamazsın onları 😅

Kesbişolsun...

Sapphire kötü dediğim zaman "hahah" basıp, babasının malı gibi savunana arkadaşlar neden bu ve benzeri konulara cevap yazmıyorlar ?

Bunun gibi örnekleri görmüyorlar. Neyse onlar savunur, Sapphire kazıklar.

"Devamke"...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı