Batuyed
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- i7-4770 3.4ghz, Rx 480 4GB, 16GB Ram 1600mhz, 450W Psu.
- Meslek
- Öğrenci
- RAM
- 16
- Ekran kartı
- Rx 480
- Anakart
- MSI A520M A-Pro
- İşlemci
- Ryzen 5 5500
Yeni bir sistem topladım. İlk açılışta BIOS ekranını görebildim, ancak ikinci kez açtıktan sonra MSI logosu ya da BIOS ekranı artık hiç görünmüyor. Sadece Windows'un Dual boot ekranı geldiğinde görüntü alabiliyorum.
Bu sorun eski sistemimde de oluyordu. O zaman da aynı ekran kartını kullanıyordum (sadece anakart, işlemci ve RAM farklı).
Şu anda ekran kartını PCI-e yuvasından çıkarıp açmayı denedim (anakartta dahili GPU yok), bu durumda VGA ışığı sürekli beyaz yanıyor.
Ekran kartını takınca ise Windows 11 kurulum USB'sini otomatik olarak seçmediği için kurulum ekranına geçemiyorum.
Şu anda sadece mevcut Windows 11'e girebiliyorum.
Bazı forumlarda bu sorunun GPU Firmware (VBIOS) güncellemesiyle çözüldüğü yazıyor.
Bu sorun eski sistemimde de oluyordu. O zaman da aynı ekran kartını kullanıyordum (sadece anakart, işlemci ve RAM farklı).
Şu anda ekran kartını PCI-e yuvasından çıkarıp açmayı denedim (anakartta dahili GPU yok), bu durumda VGA ışığı sürekli beyaz yanıyor.
Ekran kartını takınca ise Windows 11 kurulum USB'sini otomatik olarak seçmediği için kurulum ekranına geçemiyorum.
Şu anda sadece mevcut Windows 11'e girebiliyorum.
Bazı forumlarda bu sorunun GPU Firmware (VBIOS) güncellemesiyle çözüldüğü yazıyor.