BIOS Ekranında Elektirik giderse ne olur?

ALbedo xd

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarı açtığımızda çıkan BIOS ekranından BIOS Update, XMP performans ayarları vs. yaparken elektrikler kesilirse ne olur? Anakartın Dual BIOS olması ne avantaj sağlar? Detaylı anlatırsanız sevinirim.

Teşekkürler. İşlemcide en başından kusur var mıydı diye düşündüm. Ancak Reddit vb. yerlerdeki şikayetler ile BIOS sürüm notlarındaki DRAM uyumluluk/kararlılık iyileştirme ifadeleri durumu doğruladı. Bu Asus ve onun yavaş çalışan servisi yüzünden stres dolu 51 gün geçirdim. Sağolsun İncehesap mükemmel bir hızla ücretsiz şekilde sorunu çözdü. Merak edip 1 hafta sonra girip baktım. İşlemci pert olduğu için distribütöre gönderilmiş.
Diğer bileşenler zarar gördü mü hocam RAM ekran kartı vs.?

Diğer bileşenler zarar gördü mü hocam RAM ekran kartı vs.?
Yok hepsi taş gibi. Zaten İncehesap geri göndermeden testlerini yapıp bana da fotoğrafını gönderdi. Gelince ben de test ettim. Şimdi ilk günkünden bile iyi. BIOS veya başka donanım kaynaklı sorun çıkmadı. Sadece lanet olası SU630 SSD aşırı yavaşladı. O da kendisinin ve adı sanı duyulmadık dandik kontrolcü çipi yüzünden.

İncehesap servisi (Oksid bilişim) gönderdiği görüntüler:
c4e49380-80ac-11eb-ac27-005056911af3.jpg c4602e76-80ac-11eb-ac27-005056911af3.jpg

Teşekkürler. İşlemcide en başından kusur var mıydı diye düşündüm. Ancak Reddit vb. yerlerdeki şikayetler ile BIOS sürüm notlarındaki DRAM uyumluluk/kararlılık iyileştirme ifadeleri durumu doğruladı. Bu Asus ve onun yavaş çalışan servisi yüzünden stres dolu 51 gün geçirdim. Sağolsun İncehesap mükemmel bir hızla ücretsiz şekilde sorunu çözdü. Merak edip 1 hafta sonra girip baktım. İşlemci pert olduğu için distribütöre gönderilmiş.

Elektrik kesintisi olsa crash free yöntemiyle kurtulurdu sanırım. Ne de olsa üst düzey kart. Ancak dual BIOS yoksa elektrik kesintisi bile risktir. Uyumsuz BIOS yüklenirse garanti dışı kalır. O sebeple konudan uzaklaşmamak için tekrar belirteyim.
Benim Vatan'dan aldığım R7 2700X işlemcim en başından beri arızalıymış mesela, sonradan RAM artırınca farkettim. Ben de 3 kez anakartta sorun vardır diye servise yolladım ama devam edince işlemciden olabileceğini de öğrenince işlemciyi servise yolladım. Önce sorunsuz diye geri yolladılar ama tekrar edince direk iade aldılar. Zaten başta Vatan'da montaj yaparken de X470 anakarta R7 2700X görüntü vermemişti. Bios güncellenmesi lazım demişlerdi sözde güncellediler öyle gelmişti görüntü ama X470 anakartlarda o işlemci için BIOS update gerekli değildi. Daha sonralardan işte macun değişirken işlemciyi çıkarıp takınca tekrar görüntü vermeyince artık bu sefer kesin anladım ve iade aldım. Ona çok dikkat etmek lazım. İşlemci alımlarında hatalı ürün çıkma olasılığına karşılık direkt al götür evde oyna yapmamalı sistem toplatılan yerde her türlü kararlılık testlerine tabii tutulmalıdır.

Yok hepsi taş gibi. Zaten İncehesap geri göndermeden testlerini yapıp bana da fotoğrafını gönderdi. Gelince ben de test ettim. Şimdi ilk günkünden bile iyi. BIOS veya başka donanım kaynaklı sorun çıkmadı. Sadece lanet olası SU630 SSD aşırı yavaşladı. O da kendisinin ve adı sanı duyulmadık dandik kontrolcü çipi yüzünden.

İncehesap servisi (Oksid bilişim) gönderdiği görüntüler:
Eki Görüntüle 950137Eki Görüntüle 950138
Sorununuzun çözüldüğüne sevindim hocam. Umarım bir daha sorun yaşamadan uzun süreler kullanırsınız.

Benim Vatan'dan aldığım R7 2700X işlemcim en başından beri arızalıymış mesela, sonradan RAM artırınca farkettim. Ben de 3 kez anakartta sorun vardır diye servise yolladım ama devam edince işlemciden olabileceğini de öğrenince işlemciyi servise yolladım. Önce sorunsuz diye geri yolladılar ama tekrar edince direk iade aldılar. Zaten başta Vatan'da montaj yaparken de X470 anakarta R7 2700X görüntü vermemişti. Bios güncellenmesi lazım demişlerdi sözde güncellediler öyle gelmişti görüntü ama X470 anakartlarda o işlemci için BIOS update gerekli değildi. Daha sonralardan işte macun değişirken işlemciyi çıkarıp takınca tekrar görüntü vermeyince artık bu sefer kesin anladım ve iade aldım. Ona çok dikkat etmek lazım. İşlemci alımlarında hatalı ürün çıkma olasılığına karşılık direkt al götür evde oyna yapmamalı sistem toplatılan yerde her türlü kararlılık testlerine tabii tutulmalıdır.
Şimdi düşünüyorum da, anakartın hata LED'i yakması, sistemin ilk geldiğinde RAM'lerin tavsiye edilenin aksine A2/B2 değilde A1/B1 slotlarına takılı olarak gelmesi (ben sonradan A2/B2 ye aktardım.) ve yer değiştirip XMP açınca sorunların başlaması bana da ilk günden ayıplı mal olabileceğini düşündürdü. Belki de işlemci içindeki bellek kontrolcüsü veya pin bağlantısında sorun vardı. Zira anakart bellek hatası veriyordu. İşlemci ve RAM start almak için birbirine muhtaç. Yani ilk günden testlerin düzgün yapılması çok önemli. O konuya katılıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı